szczukot Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Witam Czy mozna gdzies kupić 1) lampkę tylnią LED, zasilaną z dynama w piaście, z funkcją (lub tylko) migającą ? 2) lampke przednią LED, zasilaną z dynama w piaście, z funkcją migania ? Nie udało mi się znaleźć Nie chce kombinować i robić samemu. Fantom
zekker Napisano 9 Marca 2015 Napisano 9 Marca 2015 Chyba tylko REELIGHT SL200 lub podobne wynalazki. Reszta w przeważającej większości jest zgodna z niemieckimi normami StVZO, gdzie migające nie są dopuszczane do ruchu. Pytanie po co tak kombinować i dorabiać tryb migający? W czym ci przeszkadza tryb ciągły?
szczukot Napisano 9 Marca 2015 Autor Napisano 9 Marca 2015 Czyli nie ma Mam jeden rower trekingowy z dynamem. Chciałbym więc je wykorzystać, gdyż nie jeździ za często i nie chce mi się kontrolować stanu aku/baterii. A z oświetleniem tylnim jestem zdecydowanie zwolennikiem światla migającego. Moim daniem jest ono wielokroć bardziej zauważalne. Więc albo to sobie odpuszcze, albo może cos przerobię (lub ewentualnie na baterie/akku dam). Fantom
zekker Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Jeżeli tylna lampa to nie badziewie i nie jeździsz po zatłoczonych DK, to nie widzę sensu w kombinowaniu. Taniej i nie gorzej wyjdzie zainwestowanie w opaski odblaskowe na nogi i ręce (do sygnalizacji skrętów). Czerwona lampka wskaże stronę pojazdu, a odblaski na nogach rodzaj pojazdu. Ja bym zostawił co jest i ewentualnie dokupił jakieś nieduże migające na baterie jeżeli jeździsz po drogach o dużym natężeniu ruchu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.