Ardius Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Witam. To mój pierwszy temat, więc proszę o wyrozumiałość. Mam Treka Alpha 4300 z roku 2004 ( http://www.bikepedia.com/quickbike/BikeSpecs.aspx?year=2004&brand=Trek&model=4300 ), w specyfikacji pedały opisane są jako " Aluminum platform", gdzie indziej znalazłem jeszcze dopisek "Alloy platform, clipless adaptable". Swoimi słowami opiszę, że są tam chyba dwa otwory gwintowane i obok tak jakby dwie prowadnice/szyny mocujące (nie wiem jak to nazwać, nie znam się). Czy są to pedały do których mogę dokupi jakieś mocowania pod buty z systemem SPD?
michal1289 Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Twoje pedały to nie SPD. Druga sprawa że na SPD tych nie przerobisz.
Ardius Napisano 8 Marca 2015 Autor Napisano 8 Marca 2015 A to jest w ogóle jakiś system mocowania czy to jest po prostu zwykły pedał? Ale po co te dziury w takim razie?
tobo Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Dziury mogą być do mocowania nosków albo odblasków. Pedały sa w fabrycznym wyposażeniu roweru taniego, wtedy platformy plastikowe lub metalowe, wyższe modele rowerów najcześciej nie maja żadnych pedalow. Clipless adaptable oznacza ze można zamontować paski.
Ardius Napisano 8 Marca 2015 Autor Napisano 8 Marca 2015 Dzięki za odpowiedzi. Temat uważam za zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.