Hunatylla Napisano 8 Marca 2015 Napisano 8 Marca 2015 Witajcie, na forum jestem świeżakiem ,na rowerze tez, ale nie tak bardzo. Jeżdzę juz nieco ponad 3 sezony, kilka maratonów zaliczyłem, ale rok temu wykluczyła mnie na prawie cały sezon kontuzja. Obecnie posiadam rower mtb Cube analog 18" na kołach 26, ogólnie to bardzo go lubię i w ogóle jest fajny, ale siodełko mam na maxa w górze, mostek na minus a i tak niewiele ma to wspólnego ze sportowa pozycją. Jakikolwiek stromy podjazd i nie czuje sie pewnie. Kilka modyfikacji technicznych przeprowadziłem, ale to w sumie nieistotne. Jestem dość niski - 173cm, wewn długośc nogi to 76cm (bez Spd). Wazę 58kg. Obecnie szukam roweru z bardziej sportowa ramą, zdecydowanie bardziej sportowa chciałbym koła 29, ale z racji mojego wzrostu pewnie zdecyduje sie na 27.5 Zrobiłem wstępny research i silverbacki oferuja ciekawy osprzęt z dobrym amorem za niezła cenę, mowię tu o modelu slade1. Wybrałbym ramę 18". Tak jak przeglądałem katy tej ramki, to chyba geometria bardziej w strone sportu niż turystyki. Tak jak mowię, najbardziej zaciekawiły mnie rowery silverback, ale czy naprawdę sa dobre? Mieszkam na w rejonach Kaszub, wiec jeździł bede głownie po lasach kaszubskich, terenach nadmorskich, może zdarzy sie wypad w góry. Podsumowując - poszukuje mtb ze sportowym zacięciem na niezłym osprzęcie do jazdy po pojezierzach. Dlatego zwracam sie z prośba do Was o pomoc w wyborze odpowiedniego dla mnie roweru. Pozdrawiam
Hunatylla Napisano 10 Marca 2015 Autor Napisano 10 Marca 2015 Temat spadł, a że zależy mi na czasie, to pozwolę sobie odświeżyć.
Rulez Napisano 10 Marca 2015 Napisano 10 Marca 2015 Właściwie to nie ma co się rozwodzić, to po prostu dobry wybór, rozmiar 16,5" powinien pasować.
pawe_2004 Napisano 11 Marca 2015 Napisano 11 Marca 2015 Witam Zainteresował mnie http://www.kross.pl/pl/mtb-xc-29/level-b8 Czy coś podobnego lub lepszego w tej cenie można kupić w Polsce? Mam 185cm wzrostu 86kg wagi długość nogi - jak sprawdzę to podam.
slave Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Witam Zainteresował mnie Level B8 | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie Czy coś podobnego lub lepszego w tej cenie można kupić w Polsce? Mam 185cm wzrostu 86kg wagi długość nogi - jak sprawdzę to podam. taniej wyjdzie B7 z 2014(mam podobne parametry jak Ty, wybrałem rozmiar 'M') - od dobrego miesiąca ujeżdżam B7 i nie żałuje , na dobrerowery.pl(kupiłem za niecałe 3,1 tys.). wyposażenie podobne, napęd zamiast Sram jest Shimano,a sporo kasy możesz zaoszczędzić na dodatki(pompka, bidon, koszyk, ubranko itp.)
pawe_2004 Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 A jak lata się na 2 blatach? Niema lipy przy większej prędkości? Chodzi mi o zestopniowanie czy kadencja nie sięga sufitu przy większej prędkości?
slave Napisano 13 Marca 2015 Napisano 13 Marca 2015 generalnie super, jak dla mnie nic nie brakuje. Na te trasy co ja robię czyli głównie teren, dość płasko(puszcza goleniowska), używam tylko blatu (38), wcześniej w poprzednim rowerze 3x, jeździłem głównie na 32, jest lepiej. na dojazdach po asfalcie wystarczy, jak masz mocną łydę/płaskie trasy to zawsze można zmienić na 40/28. moim zdaniem dwublat to dobre rozwiązanie.
beskid Napisano 13 Marca 2015 Napisano 13 Marca 2015 Czy coś podobnego lub lepszego w tej cenie można kupić w Polsce? Przy założeniu rabatu powiedzmy do kwoty 3,5k to ten B8 jest dobrym wyborem.
pawe_2004 Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Teraz kolejne pytanie czy brać https://www.canyon.com/pl/mountainbikes/bike.html?b=3645#tab-reiter1 czy lepiej http://www.scott.pl/produkt/157/453/rower-scale-950/ jak widać pułap cenowy poszedł wyżej
slave Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 Canyon - lepsze hamulce, mechanizm korbowy, sztywna oś z przodu i tyłu, taperowana główka ramy ale w Canyonie dolicz koszt wysyłki około 200, brak możliwości uzyskania rabatu, dość długi czas oczekiwania, w zamian dostajesz pompkę do amortyzatora, klucz dynamometryczny jak dla mnie Canyon wygrywa, wizualnie też
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.