lajtspid Napisano 7 Marca 2015 Napisano 7 Marca 2015 Mam obręcz przystosowaną do wentyli samochodowych (szeroki otwór), a chciałbym założyć dętkę z zaworem presta. Kiedyś widziałem adaptery montowane do obręczy (takie plastikowe tulejki zwężające otwór) ale teraz nie wiem gdzie tego szukać. Da się kupić coś takiego?
djzatorze Napisano 7 Marca 2015 Napisano 7 Marca 2015 Jaka obręcz? W większości nie potrzeba żadnych kombinacji, wystarczy skręcić tym "kółeczkiem" na wentylu i nic się nie dzieje. Mam tak u siebie w przednim kole od paru miesięcy i nic się nie dzieje (rower bynajmniej nie stoi, jest używany dzień w dzień ).
lajtspid Napisano 7 Marca 2015 Autor Napisano 7 Marca 2015 O coś takiego mi chodzi: http://www.amazon.com/Schrader-Presta-Rubber-Rim-Hole-Adaptor/dp/B000XNZU1S
lyndowss Napisano 7 Marca 2015 Napisano 7 Marca 2015 A po co Ci to? Po prostu załóż dętkę i już. Ewentualnie wytnij sobie dętkę i użyj, żeby wentyl był sztywno i obręcz nie przecięła dętki. Jeżeli to system bezdętkowy to kleić, bo takiego kawałka gumy to nie opłaca się kupować.
lajtspid Napisano 7 Marca 2015 Autor Napisano 7 Marca 2015 Po założeniu dętki presta jest parę mm luzu. Owszem da się to skręcić nakrętką, można nawet podłożyć wokół zaworka prowizorycznie kawałek dętki... ale gdyby dało się gdzieś w Polsce kupić za parę groszy takie adaptery to byłbym happy
djzatorze Napisano 7 Marca 2015 Napisano 7 Marca 2015 Moim zdaniem usilnie próbujesz naprawić coś, co nie jest zepsute
lyndowss Napisano 7 Marca 2015 Napisano 7 Marca 2015 Po założeniu dętki presta jest parę mm luzu I co z tego? Ważne, żeby obręcz nie przecinała dętki, albo po napompowaniu nie wchodziła w szczelinę. Mało prawdopodobne, bo zawsze przy wentylu jest grubsza warstwa właśnie, ab zapobiec takim sytuacjom. Szukasz dziury w całym. A na takie nakładki z gumy to nie licz, a jeżeli znajdziesz to cena będzie kosmiczna.
rodszyld69 Napisano 7 Marca 2015 Napisano 7 Marca 2015 Kiedyś widziałem adaptery montowane do obręczy (takie plastikowe tulejki zwężające otwór) ale teraz nie wiem gdzie tego szukać. Da się kupić coś takiego? http://www.sjscycles.co.uk/mavic-rim-valve-hole-drilling-converter-insert-schraeder-to-presta-prod3335/
lyndowss Napisano 7 Marca 2015 Napisano 7 Marca 2015 15 zł razem z przesyłką za jedno. Tak jak mówiłem. Za komplet 20 zł. Cena kosmiczna za coś co jest warte z 40-50 groszy.
BikerLight Napisano 7 Marca 2015 Napisano 7 Marca 2015 @@lyndowss, dziwne to? Co z tego że produkcja kosztowała pięć centów, w końcu jest do roweru, a jeśli coś jest do roweru to będzie kosztować ciężką kasę. A jak będzie miało słowo "rowerowe" w nazwie to jeszcze cięższą
lyndowss Napisano 7 Marca 2015 Napisano 7 Marca 2015 Nie dziwne. Chce uświadomić autorowi tematu, że to bezsensowne wyrzucanie kasy w błoto.
lajtspid Napisano 8 Marca 2015 Autor Napisano 8 Marca 2015 Myślałem że w Polsce da się gdzieś kupić coś takiego za przysłowiową złotówkę (bo tyle to jest warte), ale widzę że nic z tego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.