drnkamil Napisano 21 Lutego 2015 Napisano 21 Lutego 2015 Witam. Posiadam korbę Shimano SLX 48x36x26 Oraz ramę Kross Level A7 Opony Shwelbe Rapid Rob Przednia przerzutka to jakaś Deore Tylna XT z długim wózkiem Łancuch i kaseta SLX 9rz. Manetki XT Moim pierwszym, głównym problemem jet ocierająca o oponę, przednia przerzutka jak zejdzie na najniższy bieg. Nie da się jeździć na najniższym biegu z przodu, oraz nie udało mi się w żaden sposób jej wyregulować żeby było dobrze lub chociaż w miarę ok. Zastanawiam się czy nie przesadziłem z ilością zębów w korbie i czy to nie jest problemem z przerzutką przednią. Drugi problem polega na tym że nie mogę wyregulować przerzutek tak żeby wszystko cicho chodziło, na prawie każdym biegu coś obciera, wydaje mi się że z przodu. Trzeci problem polega na klikaniu w korbie? pedałach? podczas jazdy( tylko gdy jest nacisk) kręcąc korbą ręką klikanie nie występuje. wymieniłem suport, wymieniłem łożyska w pedałach i nadal klika. Nie mam już pomysłu. Ktoś ma jakieś pomysły? może ktoś miał takie problemy i udało się je rozwiązać? Z góry dziękuję za pomoc.
Root Admin Mieciu Napisano 21 Lutego 2015 Root Admin Napisano 21 Lutego 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.