Skocz do zawartości

[korba] Sram s1000 vs Sram x5

tom89ns

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Te korby to chyba to samo. Wersja S1000 zdaje się być OEMową wersją x5. Mam korbę S1000 dwurzędową i jest w porządku. Świetnie prezentuje się na żywo, jeśli to dla ciebie ważne.

Napisano

S1000 to korba Truvativa otapetowana logo Sram, x5 to noe produkty juz z kolekcji Srama. Ta druga ma inny, bardziej na czasie ksztalt ramion.

I s1000 jest tylko do rowerow gotowcow, czyli nie jest oferowana przez produsentar w detalu.

Napisano

Nie wydaje mi się żeby w przypadku tak podstawowych modeli były w użytkowaniu jakieś różnice. 

S1000 to dawne fireX, sram kupił Truvavia i korzysta z jego technologii i produktów. 

X5 nawiązują stylistyką do wyższych modeli. Wybierz to co Ci się bardziej podoba. Ja bym wzial x5 bo jest mniej opatrzona jako produkt.

Napisano

Pytanie jeszcze, które S1000. Korba o tym oznaczeniu występuje jako przemalowany Firex ale istnieje też wersja, która dzieli ramiona z X5.  Jeśli mowa o tej drugiej, jest to ta sama korba, tyle że z inną grafiką.

Napisano

Na stronie Srama s1000 to dawny Truvativ. Faktycznie jest też w innym wydaniu... Ciekawe czy oni sami ogarniają co jest co :)

Jeśli zalożycielowi tematu faktycznie chodzi o tą samą korbę to poza względami estetycznymi innych priorytetów co do wyboru nie ma.

Napisano

Chodziło mi o tą korbę w załączniku ale już zdecydowałem i wybrałem x5.

Dzięki wszystkim!

Pozdrawiam.

post-182315-0-05173900-1424100578_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...