szastal Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 Znalazłem jakiś czas temu coś podobnego na forum, dopisałem się ale pozostało bez odpowiedzi a teraz widzę że nawet tego nie ma. Sytuacja wygląda tak że stery założone jakoś 2007 roku, cały czas nie tykałem i było dobrze, ale miałem mostek ze starego roweru giant, trafił mi się ritchey to postanowiłem zmienić, nie pamiętam tylko czy mostek tylko zmieniałem czy też podkładki dystansowe, w każdym razie sprawa wygląda tak że kontruje śrubą od góry i jest ok, ale jak skręcę mostek wtedy się okazuje że kierownica ciężko chodzi, jak lekko poluźnię to mam po prostu luz na tych sterach, dodatkowo zaraz pod podkładkami od sterów wyleciała podkładka gumowa. Nie wiem teraz czy tylko np stery są do zmiany czy mam rurę od amora krzywą ? Rama biria rs , stery zintegrowane nie pamiętam dokładnie jakie to ale pisze na nich cane creek, amor manituo sliver xc 80 , mostek ritchey.
tobo Napisano 12 Lutego 2015 Napisano 12 Lutego 2015 A sprawdziles jak kreca sie same lozyska? Przy krzywym elemencie calego ukladu stery krecilyby sie z roznym oporem. Wg mnie kulki lozysk uszkodzily bieznie.
szastal Napisano 12 Lutego 2015 Autor Napisano 12 Lutego 2015 Czyli i tak mogę myśleć o zmianie ich na nowe, swoje już mają, trochę cieplej się zrobi to się zabiorę za to i zdejme mostek bo teraz nie powiem czy same łożyska ciężko chodzą czy nie, jeśli ich nie dociagne za mocno tym mostkiem to jest ok
szastal Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Napisano 14 Kwietnia 2015 W końcu czas i pogoda pozwoliły by to tego zajrzeć, coś jest i tak nie tak bo widać że są wyrobione nie równo, natomiast po rozłożeniu wyczyszczeniu dokładnym i ponownym złożeniu chodzą lekko i luz jest minimalny, jednak zgłupiałem jaki ja mam typ tych sterów, bo chyba są to zintegrowane a ich już w sklepie mało widzę ?
szastal Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Napisano 15 Kwietnia 2015 Stery chyba jednak mam półzintegrowane, tu jest dokładnie taki sam problem jak u mnie i z tymi samymi sterami, obstawiam że u mnie jakiś syf się dostał pod łożysko, a teraz po wyczyszczeniu jest ok: http://www.forumrowerowe.org/topic/81798-stery-cane-creek-vp-a45ac-pol-zintegrowane/
Mod Team michuuu Napisano 15 Kwietnia 2015 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2015 Stery chyba jednak mam półzintegrowane, Zdecydowanie półzintegrowane.
szastal Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Napisano 15 Kwietnia 2015 Niestety skladalem to tak dawno że nie pamiętam, niby opisy do tej biri w necie są że zintegrowane a same stery wg tego co Google podaje mam założone jednak pół zintegrowane, ale to dobrze bo już się bałem że trzeba będzie ramę zmienić
Rulez Napisano 15 Kwietnia 2015 Napisano 15 Kwietnia 2015 Twoje stery są pólzintegrowane z łożyskami ACB.
szastal Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Napisano 15 Kwietnia 2015 Dzięki w takim razie za identyfikację
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.