mrosporek Napisano 11 Lutego 2015 Napisano 11 Lutego 2015 Witam. Przymierzam się do kupna kamerki. Będzie to moja pierwsza kamerka. Zastosowanie to głównie pod kątem wyjazdu na tydzien w góry, potem wybieramy się z dziewczyną na wypad po mazurach i Suwalszczyźnie, ma służyć żeby coś nakrecić z tych wyjazdów. Przejrzałem kilka for dużo filmików z 1 i 2 kamerki, również takie porównujące obie kamerki i mam duży dylemat w głowie. Dotyczy on głownie tego że SJ zaciemnia obraz dosyć w porównaniu z GP ale czasem wydaje się że kręci w lepszej jakości (oceniam to na podstawie filmików na yt). Głowny minus to cena prawie dwukrotnie wyższa GP od SJ, i tutaj pytanie czy warto dopłacić. Budżet był bardziej przewidziany kolo 400zł ale ma to posłużyć dłużej więc można ewentualnie pozbierać na GP, pytanie czy warto ? Chodzi o samą jakość nagrywania, nie o baterie itp.
thomasz Napisano 11 Lutego 2015 Napisano 11 Lutego 2015 Popatrz sobie na następcę sj4000 czyli sj5000
mrosporek Napisano 11 Lutego 2015 Autor Napisano 11 Lutego 2015 Tak właśnie oglądałem filmiki Chyba najlepiej wypada zwykłe SJ5000 w porównaniu do wifi i SJ5000+ Czy ktoś posiada taką kamerke ?
mariusz231 Napisano 11 Lutego 2015 Napisano 11 Lutego 2015 Najlepiej poszukaj surowych filmow, bo na yt jest juz po kompresji itd. Nie oddaje tego jaki jest obraz
lisster Napisano 22 Lutego 2015 Napisano 22 Lutego 2015 Zainteresuj się też Sony. Dobrą robotę robi stabilizacja, co na rowerze bardzo się przydaje. Tu dowiesz się więcej - http://sonyactioncam.pl
mrosporek Napisano 23 Lutego 2015 Autor Napisano 23 Lutego 2015 Zamówiłem SJ4000 wifi oryginalne. Jak dojdzie z Chin, to wrzucę jakieś surowe filmiki jak ją protestuje bo ciężko znaleźć było w większej ilości poza youtube.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.