Skocz do zawartości

[rower] cross-pomoc w wyborze

Gucio89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A jaki przedział cenowy? I za ile możesz kupić podane?

Merida ma lekko lepszy amortyzator, bo z hydrauliczną blokadą - nie trzeba się zatrzymywać, żeby zablokować i można to zrobić na każdej wysokości. Mechaniczna blokada to lipa... Ma trochę gorszy osprzęt jednak i mniej biegów.

Caledon ma lepszą korbę i ogólnie osprzętowo lepiej wypada, ale ten amortyzator MLO...

Nie proponowano Ci może Krossa Evado z poprzednich lat w żadnym sklepie w promocji? Evado 5.0 z 2013 roku trafia się w okolicach 2000 zł, a wypada lepiej od podanych przez Ciebie.

Napisano

hydrauliczną blokadą - nie trzeba się zatrzymywać, żeby zablokować i można to zrobić na każdej wysokości. Mechaniczna blokada to lipa...
Mechaniczna jest niewygodna - zgoda. Ale też nie trzeba się zatrzymywać, żeby ją włączyć.

Ja bym Meridę skreślił. Jak zwykle za droga jak na to, co oferuje.

Napisano

Czyli Northtec Caledon DB byłby dobrym wyborem?? Nie mam w planach jakiś bardzo dalekich wypadów czy ekstremalnej jazdy. Szukając roweru trafiłem na Caledona i stwierdziłem, że dopłacając niewiele do kwoty jaką wstępnie planowałem przeznaczyć na zakup, mogę mieć rower z hydraulicznymi hamulcami, 27 biegami itd. Ewentualnie zastanawiam się nad kupnem czegoś tańszego z hamulcami v-brake i gorszym osprzętem co i tak sprostałoby moim skromnym wymaganiom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...