PanRower Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Witam Zakupiłem właśnie rower i planuję zakup zabezpieczenia. Właśnie tu nasuwa się pytanie jakie zabezpieczenie typu U-Lock oczywiście. Czytałem wiele tematów i większość osób stawiała ma Kryptonite evo. series 4 tyle ,że są dwie wersje LS (dłuższa) i STD czym się wyróżniają ? Wersja LS jest dłuższa ale czy ma cieńszy pałąk i jest słabsza od STD? Czy Kryptonite Evo. Series 4 to dobry wybór a może znajdzie się coś lepszego do 220zł ? Z góry dziękuję
MikeSkywalker Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Niczym poza długością pałąka się nie różnią. Czy do 220 się znajdzie to nie wiem ale do 170 zł (bo po tyle chodzą) według mnie nie. Jeśli już to pomyślałbym nad dokupieniem do takiego u-locka linki albo zacisków do kół utrudniających odkręcenie.
djzatorze Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Właśnie chciałem to samo napisać Dodam jeszcze że STD jest wystarczająca długi, LS to już kawał dziada... Długość wzrasta razem z wagą...
PanRower Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Napisano 23 Stycznia 2015 Jakiej linki lub zacisków jeżeli można konkretnie? Czy na pewno nie warto brać LS ? Czytałem również o jakichś śrubach do kół i siodła tylko nie pamiętam jak się nazywały mogę prosić jeszcze o podrzucenie nazwy lub linku do tych śrub?
rowerzysta01 Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 @ PanRower Wersja 23 cm, sprawdza się w większości przypadków, wersja 29 cm to dobre rozwiązanie przy dwóch rowerach. Co do zabezpieczenia kół oraz sztycy podsiodełkowej polecam Zefal Lock 'n' Roll (żeby odkręcić śruby musisz obrócić rower do góry kolami)
PanRower Napisano 23 Stycznia 2015 Autor Napisano 23 Stycznia 2015 Dziękuję bardzo za wszelką pomoc. Temat do zamknięcia.
Nagrix Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 Od 3 lat na co dzień używam wersji evo mini 8,3cm x 17,8cm i sprawdza się świetnie! Jak na u-locka bardzo poręczny Zdarzało mi się zapinać nim też 2 rowery alu mtb na raz (ciężko ale się da). Nie wyobrażam sobie wożenia kowadła w postaci tej przedłużanej wersji LS.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.