Marrcio23 Napisano 8 Stycznia 2015 Napisano 8 Stycznia 2015 Witam. Poszukuję roweru za ok. 2500zł. Interesował by mnie rower amortyzatorami z przodu i z tyłu. Będzie wykorzysrywany do jazdy po mieście, leśnych ścierzkach itp. Mam 180cm wzrostu i ok. 65kg. Nie mam nic na oku dla tego proszę o pomoc.
Zangetsu Napisano 8 Stycznia 2015 Napisano 8 Stycznia 2015 full do jazdy po mieście??? poczytaj najpierw o typach rowerów i zastanów się czy naprawdę tego potrzebujesz... do miasta + leśne ścieżki najlepszy byłby rower cross, ew mtb (z przednią amortyzacją, broń boże tylną) jeśli te ścieżki są jakieś mega trudne
alagor96 Napisano 8 Stycznia 2015 Napisano 8 Stycznia 2015 Full jest fajny, ale pamiętaj, że jest cięższy, więcej może się w nim popsuć i za tą samą cenę dostaniesz w nim gorsze komponenty.
Shiryu Napisano 9 Stycznia 2015 Napisano 9 Stycznia 2015 W tej cenie nie dostaniesz nawet sensownej ramy do fulla. Szukaj crossa, chyba, że dużo jeździsz po bezdrożach, w błocie itp.
ILC Napisano 9 Stycznia 2015 Napisano 9 Stycznia 2015 Z crossów : Cube taniej : http://allegro.pl/rower-cube-curve-pro-58cm-15-motosportgliwice-i4977027309.html Kross drożej jednak na lepszych komponentach : http://www.goride.pl/kross-evado-50-2014-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-1230.html Z MTB choć raczej bym się w to nie pakował skoro masz jeździć po mieście/ścieżkach : http://www.goride.pl/kross-level-r6-2014-wysylka-kurierem-dhl-gratis-p-1276.html
Marrcio23 Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Napisano 10 Stycznia 2015 Mówie o czymś typu to: http://olx.pl/oferta/super-okazja-sprzedam-lob-zamienie-rower-na-skuter-lob-cos-innego-CID767-ID8l7cb.html#34958901ed http://olx.pl/oferta/rower-cube-xc-CID767-ID8h5s7.html#d1cf19d869 http://olx.pl/oferta/full-focus-cypress-pro-rock-shox-tora-shimano-deore-slx-tektro-CID767-ID8kZo7.html#d1cf19d869 http://olx.pl/oferta/rower-haro-extreme-x6-CID767-ID3EnV9.html#ecfb11afe1 http://olx.pl/oferta/author-pro-full-pelne-shimano-xtr-manitou-slr-srsuntour-axon-carbon-CID767-ID88a4R.html#f20aa049fb a co do jeżdżenia po meście i ścieżkach to z tym będzie różnie. Chcę sobe kupić rower uniwersalny - do miasta w lekki teren itp. a co do amortyzatora z przodu i z tyłu to jestem przekonany że ma być. interesują mnie zarówno fabryczne modele jak i skręcane z różnych części.
DawidX Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Koledzy wyżej dobrze mówią ale jak wiesz lepiej to szukaj fulla.
modrzew Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 No tak, miasto = MTB, koniecznie I jeszcze "fól", bo "uniwersalny" i można czasem do lasu wjechać. Rozumiem, że na tej samej zasadzie kupując auto do miasta i czasem na drogę wśród pól i lasów wybierzesz Landrovera Defendera? To już lepiej napisz, że to ma po prostu wyglądać, strasznie się napaliłeś i można się przed kolegami pochwalić i tyle. Nie Ty pierwszy i nie ostatni. Choć jak któryś będzie w temacie to się raczej uśmiechnie z politowaniem znając zastosowanie roweru. Rowery "fabryczne" też są "skręcane z różnych części"
ILC Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Chcę sobe kupić rower uniwersalny Uniwersalnym rowerem jest cross i tyle w temacie - interesujące modele podałem Ci już wyżej. a co do amortyzatora z przodu i z tyłu to jestem przekonany że ma być Widząc ludzi jeżdżących swoim pięknie wypastowanym, drogocennym fullem (jeśli można to tak nazwać w tej cenie) po równiutkich ścieżkach, unikając przy tym krawężników, dziur w chodnikach itp. można się tylko jak kolega wyżej mówi ośmiać heh
Onthor Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Lekki teren i full? Autor tematu to chyba troll... Ani do miasta, ani do lekkiego terenu nie potrzebujesz tylnego dampera - w zupełności wystarczy 1 porządny amorek z przodu, w mieście na tak tanim fullu się jeździ jak na wielbłądzie a w lekkim terenie nie wykorzystasz 2 amortyzatorów..
rodszyld69 Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Lekki teren i full? Autor tematu to chyba troll... A może autor tematu ma problem z kręgosłupem
Onthor Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Sądzę, że by o tym napisał. Poza tym, nawet jeśli autor ma problem z kręgosłupem to po mieście nie poczuje różnicy między fullem a zwykłym crossem/mtb. Za tą cenę wątpię żeby kupił rower z damperem który wyłapuje kostkę brukową...
rodszyld69 Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Chcę sobe kupić rower uniwersalny - do miasta w lekki teren itp. Do tego najlepszy będzie cross a jak chcesz więcej wygody dla tyłka to dokup sobie taką sztycę
Marrcio23 Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Napisano 10 Stycznia 2015 Dobra bo widzę że tak do niczego nie dojdziemy. Mam rower z amortyzatorem tylko z przodu (cube reaction gtc sl 27.5) który 3 razy wziąłem na przejażdżkę do lasu co dało mi 2 razy wymiana dętki i raz wymiana tylnego koła... dlatego potrzebuę drugi który będzie miał amortyzację też z tyłu aby uniknąć takich sytuacji. Stąd moja prośba o pomoc w znalezieniu roweru. czy te wymienione wyżej mogą być? a jak tak to który?
alagor96 Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 CO? Chcesz wymienić taki rower na jakiegoś fulla za 2500 zł? Bo przebiła Ci się dętka i walnęło koło? Człowieku jeździłem w naprawdę ciężkim terenie znacznie tańszym rowerem od tego Twojego Cuba.
ILC Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Coś czuję, że autor próbuje nas celowo wkręcać ?? tylko w jakim celu ??
Marrcio23 Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Napisano 10 Stycznia 2015 mam ten rower ale będę używał go w innym celu bo wymiana takiego koła to około 400-500zł!!! a 2500zł to nie majątek a w fulu raczej taki przypadek jak rozwalone koło nie będzie tak częste a jak już to niedrogie.
seraph Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 mam ten rower ale będę używał go w innym celu Do jazdy po mieście, żeby się czasem nie uszkodził? Eh człowiek jest jeszcze słaby i daje się w taką dysputę wciągać...
Marrcio23 Napisano 10 Stycznia 2015 Autor Napisano 10 Stycznia 2015 z tym to różnie. ten jest na codzień a fula chcem do zabawy.
woojj Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 gtc to dobry sprzęt... koło rozwaliłeś... widocznie miałeś pecha... Fule w tej kategorii cenowej to raczej szmelc. Ja bym się nie zdziwił jak po miesiącu rama pęknie.;-) Full do zabawy to ok 7 tys powyżej... a kapcia tam też złapiesz i koło rozwalisz...
seraph Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Na codzień to ja mam np. crossa calutkiego ze stali łącznie z widelcem i nie ograniczam się w terenie praktycznie. Jak to jest, że ludzie na dużo słabszych rowerach startują w maratonach często nic nie wymieniając cały sezon tylko serwisując doraźnie? A jak się chce coś ujechać to raczej się przeszkód nie omija. Sugerujesz, że nawet czołówka stawki więcej rower niesie niż jedzie?
Tofi Napisano 10 Stycznia 2015 Napisano 10 Stycznia 2015 Poza tym, nawet jeśli autor ma problem z kręgosłupem to po mieście nie poczuje różnicy między fullem a zwykłym crossem/mtb. Można, tyle tylko, że trzeba mieć porównanie z rowerem bez amortyzacji i porządniej rozpędzić się. Mam rower z amortyzatorem tylko z przodu (cube reaction gtc sl 27.5) który 3 razy wziąłem na przejażdżkę do lasu co dało mi 2 razy wymiana dętki i raz wymiana tylnego koła... dlatego potrzebuę drugi który będzie miał amortyzację też z tyłu aby uniknąć takich sytuacji. Porównując twój obecny rower z tym co możesz mieć za 2,5kPLN to raczej ciężko będzie znaleźć coś porównywalnego jeśli chodzi o osprzęt, a przynajmniej nie z nowych rowerów. Pozostaje ci szukać okazji w ogłoszeniach. P.S. Rocket Rony mają miekką gume, ale żeby przebić oplot z kevlaru to trzeba w niego wbić dosłownie szpilkę, po szkle można jeździć nawet z pociętymi oponami (jeździłem tak parę tygodni). A żeby uszkodzić koło to trzeba być niezłym mistrzem. Przeszukaj pierwszą część tematu o wypadkach a natrafisz na zdjęcie górnej rury wgiętej przez klejnoty, ale koło było w dobrym stanie. Może popracuj nad techniką jazdy <---- mój rower nie mam amortyzatorów a jednak lasy mi nie straszne, a na poprzedniku udało mi się nawet zaliczyć księżycowy krajobraz, chociaż daleko mu było do twojego obecnego roweru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.