Skocz do zawartości

[Przesyłka] Kilka produktów=jeden koszt przesyłki

BRO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuje dobrego sklepu internetowego w którym za kilka produktów(światło,rękawiczki,buff,kilka narzędzi) zapłacę jeden koszt przesyłki. Są w ogóle takie ?  Czy za każdy produkt z osobna będę musiał  płacić przesyłkę 

Napisano

Płacisz za jedną przesyłkę jeśli towar zostanie wysłany w jednej paczce.

Najprościej zrobić symulowane zamówienie w jakimkolwiek sklepie netowym i zobaczyć jak skalkulują koszt przesyłki.

W przypadku poczty paczki mają różną cenę zależnie od wagi, kurier - nie spotkałem zróżnicowanych cen.

Napisano

A jest taki który kasuje cie osobno. Ja jeszcze na taki nie trafiłem. Jedyne co to ewentualnie jak kolega wspomniał dopłata do wagi ale to pewnie ze 2 zł maks

Napisano

Dziękuje. Zamawiałem kiedyś kilka kosmetyków na Allegro chciałem w jednej paczce , sprzedawca  napisał że nie wyślę tak. Wolałem się teraz spytać dla pewności .

Napisano

Zależy czego dokładnie szukasz. Również polecam decathlon. Jest tam darmowa wysyłka i nawet jak kupisz kilka przedmiotów z różnym terminem dostawy to wyślą Ci je osobno. Warunkiem jest chyba tylko zakup każdego przedmiotu osobno.

Napisano

Z doświadczenia powiem tak: o ile waga lub gabaryty przedmiotów z jednego zamówienia nie przekraczają pewnych wartości, powyżej których taniej jest nadać kilka przesyłek, wszystko wysyła się w jednej paczce. Szkoda czasu, kartonu, taśmy i pieniędzy. Ponadto rośnie szansa na pomyłkę.

Sprzedawcy z Allegro jak wyżej wymieniony to jednostkowe przypadki, tym się nie kieruj.

Napisano

Dziękuje za pomoc zamówiłem już  na rowertour.com.  Wszystko jest tak jak chciałem.

Jeszcze raz dzięki ! :)

Napisano

Dziękuje. Zamawiałem kiedyś kilka kosmetyków na Allegro chciałem w jednej paczce , sprzedawca  napisał że nie wyślę tak. Wolałem się teraz spytać dla pewności .

Widocznie trafiłeś na wyjątkowo cwanego typa, który chciał jeszcze zarobić na przesyłce i dlatego tak zrobił. W 99% przypadków jest tak, że płacisz za jedną wysyłkę, lub jak przedmiotów jest więcej/waga wyższa to dopłacasz tylko kilka zł.

W sklepach przeważnie koszt jest jeden a gdy przekroczy określony próg to wysyłka jest za darmo.

Czasami warto dopytać na allegro żeby nie było takich wypadków.

Napisano

Ja znam kombinatorów,znajdujesz czesto na allegro coś fajnego taniego mocno,ale wysylka z 5x większa niż faktycznie. przy 2 sztukach musisz zaplacic 2x tyle za przesylke co wychodzi juz 10x drozej.... co z tego ze placisz 2zł za dwie rzeczy ,a zamiast w kopercie za 1,50 dostajesz za 10zł lub 20zł przesylke :D   Trzeba patrzec ile sztuk w paczke pakują :) I pisać maile czy dane przedmioty wyślą jako jedna paczka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...