talento259 Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Siemanko. Poszukuję roweru, którym mogę śmigać i po asfalcie (przede wszystkim), ale też zjechać na ścieżkę leśną, tak żeby w miarę można było ją przejechać. Tu nasuwa się pytanie. Czy rowerkiem fitness można ową ścieżką jeździć, czy jest to za delikatne? Nigdy z tego typu maszynką nie miałem do czynienia, dlatego pytam. Zdecydowanie jeżdżę 90% asfalt, 10% ścieżki. Czy dla tych 10% warto zrezygnować z fitnessu na rzecz crossa? Jak dużo daje przedni amortyzator w porównaniu z carbonowym widelcem? Moje propozycje: Crossy: (bez tarcz koniecznie) http://velo.pl/rowery/turystyczne/crossowe/author/reflex-2015 http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2015/cross/phanatic-10-vamp#.VKFpvl4Cd http://www.centrumrowerowe.pl/rowery/crossowe/p,dema-rower-esperia-7-0-czarno-bialy-r-20-dema,358229.html (faworyt) Z fitnessów sensownych znalazłem tylko taki: http://www.kross.pl/pl/fitness/pulso-2 Proszę dołączać swoje propozycje rowerków fitness Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam
Darek14 Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Prawie każdy znaczący producent (Trek, Scott, Specialized, Merida, Giant i wielu innych) oferuje rowery fitness. Bez problemu znajdziesz je na stronach www.
ILC Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Jeśli zależy Ci na szybkości to bierz jakiegoś fitness'a, na pewno ze względu na niewielką wagę na asfalcie będzie się super sprawował. Ten fitness od Krossa ma osprzęt typowo na szosę (sora). Na jakieś polne/leśne ścieżki można go dostosować (opony) ale raczej odrzuciłbym tę opcję bo ciemno widzę tego Krossa w takim terenie. Dlatego jeśli od czasu do czasu zamierzasz wjechać w jakiś teren to lepszą opcją będzie jednak kupno crossa. Trudno będzie znaleźć coś lepszego od Esprii z trzeciego linku, jeśli odrzucasz tarcze.
talento259 Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Napisano 29 Grudnia 2014 Jeszcze myślałem o przełajowym. Coś takiego http://velo.pl/rowery/przelajowe/accent/cx-one-2015 . Ponoć bez problemu na ścieżkę można nim wjechać. Szybszy będzie przełaj czy fitness? Który wygodniejszy?
rodszyld69 Napisano 29 Grudnia 2014 Napisano 29 Grudnia 2014 Szybszy będzie przełaj czy fitness? Według mnie szybciej powinno sie jeździć na przełaju ale róźnice nie będą zbyt wielkie. Który wygodniejszy? Jak jest dobrze dobrany rozmiar to Fit będzie wygodniejszy. Przełaj bardziej się nada do jazdy sportowej, jest bardziej uniwersalny od Fita bo po zmianie opon może służyć jako rower szosowy. Proszę dołączać swoje propozycje rowerków fitness Decathlon
talento259 Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Napisano 29 Grudnia 2014 Okej, dzięki za odpowiedzi. Jeszcze jedno pytanko czy przełajówka radzi sobie na szosie lepiej niż fitness? Oraz czy fitnessem można jeździć po ścieżkach?
rodszyld69 Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 Jeszcze jedno pytanko czy przełajówka radzi sobie na szosie lepiej niż fitness? Przy przełaju masz pozycje bardziej aerodynamiczną więc powinien sobie dac lepiej rade od fitnessa. Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, jaka pozycja najlepiej Ci odpowiada na rowerze. Jeżeli bardziej rekreacyjna to bierz fita, jak lubisz sportowo trochę poszaleć to przełaj. Oraz czy fitnessem można jeździć po ścieżkach? skoro przełajem mozna to i fitnessem tez sie powinno dać radę, tylko musisz sprawdzić jaka najszerszą oponę możesz włożyć do niegio. Od biedy na szerokości 28 mm da sie radę ale najlepiej jakbyś mógł założyć chociaż oponę 35 mm.
talento259 Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Napisano 30 Grudnia 2014 Okej. Jeszcze jedno. Do przełajówki stosuje się SPD czy SPD SL ?? Jak jest w fitnessie? Co myślicie o Accent CX-One?
ILC Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 Spd-sl są typowo zaprojektowane na szosę - lepiej trzymają stopę, wypinanie jest sporo trudniejsze także na miasto nie polecam. Dodatkowo bloki są mniej trwałe przy normalnym chodzeniu - jakieś zwiedzanie atrakcji turystycznych w spd-sl nie jest tak komfortowe jak w zwykłym spd. Dlatego na przełaj/fitness lepiej wziąć zwykłe spd.
Tofi Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 Z tą szybkością to nie do końca prawda. Większą prędkość uzyskasz tylko przez trening. Przesiadłem się z crossa na Przełaj i przez pierwsze dwa dni ledwie się turlalem. Obecnie tez jeżdżę znacznie wolniej niż przed przesiadką a to dlatego że jeszcze nie przyzwyczaiłem się do innej pozycji innych przerzutek mój mózg jeszcze nie nabrał odruchów.
talento259 Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Napisano 30 Grudnia 2014 A no i właśnie. Przełożenia są inne niż na MTB w takim rowerze nie? Jak to tam wygląda?
Tofi Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 W crossie miałem 44T/11-34T a obecnie mam 50-36T/11-30T Więc właściwie żadnej różnicy. typowa korba CX to 46-36T więc różnica niewielka w stosunku do MTB. Brak młynka, ale jeżeli pytasz się o możliwość zjazdu z asfaltu w teren, to znaczy że nawet nie potrafił byś jeździć na tak małej tarczy.
RafalxM Napisano 3 Stycznia 2015 Napisano 3 Stycznia 2015 o, dopiero znalazłem ten temat @Tofi jak sprawuje się ten widelec? bo z opisu to alu z rurą stalową hi-ten ? ciekawa sprawa, nie wypadają plomby? na jakich oponach/ciśnieniu jeździsz ? jakie BCD ma ta korba? ja mam FSA Grossamer 46/36 na 110 BCD i trochę musiałem się naszukać blatu 50T w przyzwoitych pieniądzach , a na dłuższą trasę bardziej mi pasował @talento259 dokonałeś wyboru ?
rodszyld69 Napisano 4 Stycznia 2015 Napisano 4 Stycznia 2015 ja mam FSA Grossamer 46/36 na 110 BCD i trochę musiałem się naszukać blatu 50T w przyzwoitych pieniądzach , a na dłuższą trasę bardziej mi pasował Mam tą samą korbę i też myslałem o bardziej szosowych przełożenia, możesz napisać @@RafalxM, ile dałeś za tarczę
talento259 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Napisano 4 Stycznia 2015 Wybór padnie chyba na Accenta CX-One ale jeszcze na nim nie jechałem, nawet nie mam pojęcia jak się jeździ na przełajówce.
Tofi Napisano 4 Stycznia 2015 Napisano 4 Stycznia 2015 @Tofi jak sprawuje się ten widelec? bo z opisu to alu z rurą stalową hi-ten ? ciekawa sprawa, nie wypadają plomby? na jakich oponach/ciśnieniu jeździsz ? jakie BCD ma ta korba? ja mam FSA Grossamer 46/36 na 110 BCD i trochę musiałem się naszukać blatu 50T w przyzwoitych pieniądzach , a na dłuższą trasę bardziej mi pasował Ostro w terenie jeszcze nie jeździłem, więc o widelcu ci niewiele mogę powiedzieć na dzień dzisiejszy. Przez pierwsze dni miałem problem z mrowieniem w dłoniach, ale minimalna zmiana chwytu i podparcia dłoni a problem zniknął. BCD 110. Opony jak na razie Vittoria adventure trail II które są wysokociśnieniowe, a od jutra na zimówkach schwalbe snow stud, więc powinno być bardziej miękko, ale już od dawna amortyzuję swój zad kolanami a nie amortyzatorem.
RafalxM Napisano 4 Stycznia 2015 Napisano 4 Stycznia 2015 @talento259 - jeździ się w zasadzie jak na szosowym jeśli chodzi o pozycję, jest bardzo zbliżona , jeśli jeździłeś na podobnym rowerze to wielkich różnic nie będzie @rodszyld69 - udało mi się trafić praktycznie nieużywaną za 42zł na allegro przeważnie widywałem po ok 80zł
rodszyld69 Napisano 4 Stycznia 2015 Napisano 4 Stycznia 2015 udało mi się trafić praktycznie nieużywaną za 42zł na allegro Dzięki jeździ się w zasadzie jak na szosowym jeśli chodzi o pozycję, jest bardzo zbliżona Podobna ale ciut wygodniejsza ze względu że przełaje powinno się wybierać o rozmiar mniejszy niż szosa. Ja wybrałem ze swoim 180 cm wzrostu roz. M ( górna rura 55 cm) w szosie wychodzi mi 56-57 cm górnej rury.
talento259 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Napisano 4 Stycznia 2015 Jak na szosowym. Co to znaczy? Czy to że nie jestem zbyt chudy będzie w czymś przeszkadzać? Dużo osób mówi mi, że dlatego że jestem pulchny nie będzie mi sie wygodnie jeździło, bo będę obijał kolanami o brzuch. Prawda to?
RafalxM Napisano 4 Stycznia 2015 Napisano 4 Stycznia 2015 tzn ze geometria ramy, jak i pozycja oraz chwyty w jakich łapiesz kierownicę jest bardzo podobna - popatrz na rower szosowy i przełajowy z boku, w geometrii wielkich zmian nie zobaczysz 'gołym okiem' a co do drugiego pytania...nie wiem na ile 'jesteś zbyt niski w stosunku do swojej wagi' ale weź pod uwagę że przy przełaju będziesz pochylony do przodu bardziej niż przy prostej kierownicy - jeśli masz nadmiar masy i np słabe ręce to większość ciężaru będzie właśnie na rękach się podpierać i będą boleć. ale nawet wtedy ,wg mnie, taki przełaj nadal ma tą przewagę że wystarczy mu tylko zmienić kierownicę na prostą, ew. mostek. i już masz bardziej pionową pozycję - zresztą taką samą masz w prostym chwycie na baranku (czyli kierownicy która jest w tym CX ONE) - co prawda nie ma w tym chwycie klamek przełajowych, ale taka kierownica daje co najmniej 3 rodzaje chwytu
talento259 Napisano 4 Stycznia 2015 Autor Napisano 4 Stycznia 2015 Czyli jeśli złapię się u góry, to będę w mniej więcej takiej samej pozycji jak na MTB, tak?
Darek14 Napisano 5 Stycznia 2015 Napisano 5 Stycznia 2015 Na podstawie Twoich pytań mam wtąpliwości czy szosa czy przełaj są na pewno dla Ciebie, Czy nie sądzisz, że odpowiedniejszy byłby cross lub fitness? Czy nie znasz nikogo kto ma rower szosowy, abyś mógł się przejechać i spróbować? Oszczędzisz sobie ewentualnego rozczarowania.
RafalxM Napisano 5 Stycznia 2015 Napisano 5 Stycznia 2015 @talento259 - pochylenie się zmniejszy , ale szosowa kierownica jest dużo węższa , dodatkowo w pozycji 'poziomej' łapiesz ją nie na samych krańcach. tak jak Darek14 , też bym Ci radził spróbować najpierw chociaż trochę na rowerze przełajowym lub przynajmniej szosowym , po kilku km poczujesz czy taka pozycja na rowerze Ci pasuje
talento259 Napisano 5 Stycznia 2015 Autor Napisano 5 Stycznia 2015 Wiesz co nie jechałem nigdy na szosie. Nie mam też od kogo pożyczyć. A przejażdżka dookoła sklepu pewnir zbyt wiele nie da. Najbardziej martwi mnie to że na dłuższych dystansach mogą zacząć boleć ręce. Taka pozycja jest podobna jak w rowerku spinningowym? Akurat na takim jeżdżę i nie wiem czy to jest jakieś porównanie?
RafalxM Napisano 5 Stycznia 2015 Napisano 5 Stycznia 2015 raczej słabe porównanie bo na takim spinningowym możesz siedzieć zarówno prawie pionowo jak i prawie leżeć na kierownicy musiałbyś wrzucić fotkę z ujęcia z boku jak siedzisz na takim rowerze. poszukałbym kogoś z Twoich okolic kto by Ci udostępnił taki rower na próbę, może ktoś z forum pomoże
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.