Xenon100 Napisano 24 Grudnia 2014 Napisano 24 Grudnia 2014 Witam wszystkich. Będzie to mój pierwszy post tutaj więc proszę o wyrozumiałość Dostałem do renowacji ZZR Huragan typ 570. Przy odkręcaniu elementów do czyszczenia, piaskowania i malowania, zwróciłem uwagę na dość nietypowy moim zdaniem wolnobieg. Jest 4 rzędowy 14-16-18-20, nie wiem jakiej firmy bo nic nie jest napisane. Chciałbym go zdjąć ze starej piasty i przełożyć do nowej, którą zamierzam kupić. Jak mogę odkręcić ten wolnobieg? Czy będę mógł go przełożyć do nowej piasty? Wyczytałem gdzieś, że to również może być kaseta w standardzie UG (UniGlide)? https://onedrive.liv...thint=photo,jpg W razie co, mogę też wrzucić zdjęcia roweru. Pozdrawiam Mariusz
seraph Napisano 25 Grudnia 2014 Napisano 25 Grudnia 2014 Wolnobieg i da się go odkręcić dobrze dobraną grubą blachą jak się uprzeć.
Mod Team Puklus Napisano 25 Grudnia 2014 Mod Team Napisano 25 Grudnia 2014 Takie cuś miały wolnobiegi suntoura. a specjalne klucze do tego ale jak seraph zauważył kawałkiem zacnego płaskownika także da sie to odkręcić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.