Skocz do zawartości

[łańcuch] jaki do kasety HG-50? 1 czy 2?

Prz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcę wymienić parę elementów napędu w przełajówce, teraz mam kasetę 11-32 9rz i korbę 50-34, zmieniam blat na 46 i kasetę na 12-27 HG-50, żeby poprawić stopniowanie. Kaseta i łańcuch (KMC) zostaną w rezerwie na ewentualny wyjazd w góry.

Jaki łańcuch polecicie do kasety HG-50? Znalazłem takie opcje z odbiorem osobistym w Gdańsku:

KMC X9.73 - 38 zł

Shimano HG-53 - 46 zł

SRAM PC-951 - 50 zł

Shimano HG-73 - 56 zł

SRAM PC-971 - 60 zł

Shimano HG-93 - 65 zł

Connex 900 - 82 zł

Wysyłkowo znalazłem też HG-93 za 55 zł i CN-7701 za 79 zł, w tym samym sklepie miałem zamiar i tak robić wkrótce zakupy, więc też może wchodzić w grę.

Alternatywą "z najwyższej półki" może być Campagnolo Record, Wertykal ma za 100 zł z wysyłką.

Które z tych łańcuchów są godne uwagi? Czy lepiej kupić dwa gorsze i zmieniać co np. 500 km, czy jeden droższy?

Napisano

ja connexa bym odpuścił , mi wytrzymał w crossie 2tys km kmc X9,73 to podobno lepszy zamiennik hg73

dorzuć accenta 900 z węglikiem chromu na bs jest test tego łańcucha

Napisano

Możesz wyjaśnić, co to bs? ;)

Przede wszystkim zastanawiam się, czy lepiej kupić dwa łańcuchy za max 60 zł (czyli KMC, któryś SRAM albo HG93), czy jeden Campagnolo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...