Skocz do zawartości

[Okulary] Jakiej firmy ?

Gość forestowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość forestowy
Napisano

Hej, 

Mikołaj podobno ma mi przynieść okulary..... Kompletnie nie mam pojęcia na jakie firmy zwracać uwagę. Jakie marki są godne polecenia ?

Wymagania:

Ramka korekcyjna

Wymienne szkła - co najmniej przeźroczyste i przyciemniane

Budżet maks 170 zł

Napisano

Hej, 

Mikołaj podobno ma mi przynieść okulary..... Kompletnie nie mam pojęcia na jakie firmy zwracać uwagę. Jakie marki są godne polecenia ?

Wymagania:

Ramka korekcyjna

Wymienne szkła - co najmniej przeźroczyste i przyciemniane

Budżet maks 170 zł

Hej,

Propozycja nieco droższa, ale godna uwagi - firma BBB OPTIVIEW BSG-33. Cena zależnie od sklepu w okolicacj 210 zł.

Sam szukałem, sprawdziłem kilka innych firm - są zdecydowanie wygdne, ttzy różne szkła w komplecie.

Wcześniej jeżdziłem w Arctikach i zmiana zdecydowanie na plus.

Witek

Gość forestowy
Napisano

Dzięki Witek. Propozycja goodna rozpatrzenia. Tym bardziej z tego co widzę w Acticach nie ma szału jeśli chodzi o okulary z ramkami i dodatkowymi szkłami.

O Accentach czytam skrajne opinie - jedni nienawidzą, drudzy chwalą.

Może faktycznie warto dołożyć, więc załóżmy że budżet rośnie w okolice 200 zł

Napisano

Nigdy w życiu nie bierz okularów arctica. Mam dwie pary i o żadnej nie mogę dobrego słowa powiedzieć. Nie będę wymieniał wszystkich ich wad bo mnie krew zalewa jak o nich myślę. Pierwsze jakie kupiłem to model s30. Wszystkie dostępne szkła (3 komplety) porysowane po 3 miesiącach rzadkiego używania i co ciekawe wycierane tylko ściereczka z zestawu.

Napisano

Miałem już ze 3 pary Arctici i złego słowa nie powiem. Nie wiem czy się tak szybko rysują, ale to był tez powód ich wymiany. Każde używane ponad rok do wszystkiego: auto, rower, praca, itd. Na moj łeb pasują idealnie, tak jak lubię. Mam też parę Oakleyi i to już inna liga.

Napisano

Ja mam okulary Alpine i są spoko. Ale nigdy bym nie dobierał okularów na markę - przede wszystkim mało które okulary w ogóle dobrze leżą mi na twarzy, więc przede wszystkim trzeba przymierzać.

Napisano

mam arctica s38 jeżdze z korekcją , 2 wymienne szkła okulary wygodne aczkolwiek mam do nich zbyt szeroką głowe za oprawki i szkła korekcyjne dałem 250zł

Napisano

Nie wiem jak spisują się rowerowe Arctica, ale "cywilne" uwielbiam. Jedna parę mam 4 lata , używam cały rok do wszystkiego - narty, rower, auto, turystyka, w lato zdarzyło mi się z nimi pływać w morzu. Farba zaczęła odchodzić z oprawki a szkła są nadal w dobrym stanie, oczywiście mają rysy, ale w stosunku do sposobu i czasu użytkowania to nie ma o czym mowić.

Co do czysto rowerowych użytkuję i polecam Uvex Radical, minimalnie przekraczają budżet - ja kupiłem za 47euro na ebay.
Występują w kilku wersjach, więc kolory 3 kompletów soczewek można sobie dopasować, plus mają możliwość zamocowania ramki ze szkłami korekcyjnymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...