Skocz do zawartości

[korba] Luzy na blatach w korbie deore

snaketg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

mam luz około 1mm na wszystkich blatach, nie jest to luz na supporcie, oba ramiona są stabilne i nic się z nimi nie dzieje. Ruszając blatami wyczuwam lekki luz, myślę zę to coś na podstawie korby ???

Napisano

Skoro to korba deore to obstawim że masz rozkręcane blaty.... no to spróbuj je dokrecić tesh miałem taki przypadek w korbach rpm-a i dokręciłem i było wszystko dobrze .... pzdr.

Napisano

Okazało się że korba się roznitowała, po 5 tyś ??? Są dwa rozwiązania : - wymienić na nową a tą próbować reklamować u śhimano

- zaspawać...

Podobno ten model tak niekiedy się zachowuje .M440

Napisano

No jak masz niby gwarancje na nia to sprawdz ale szcze w to watpie ;]

To ona nadal nadaje sie do uzytku ? chodzi mi o zuzycie blatow

Mozesz chyba znow nanitowac , albo , rozwiercic i zrobic skrecana :033: ale to juz troche roboty i zabawy jest.

Moze warto pomyslec o wymienia , zwlaszcza jak z blatow nie wiele zostalo ?

Napisano

Jeśli sama korba jest w dobrym stanie warto by było z niej zrobić rozkręcaną. Rozwiercić te nity, dokupić normalne śrubki i ewentualnie nowe blaty.

Napisano

Ona się roznitowała. Każdy Blat jest przykręcany osobno i trzyma się dobrze, nie trzeba nic skręcać lub rozkręcać, robić z tej korby rozkręcaną... Blaty trzymają się Gwiazdy i tam się roznitowała !!! dzięki za "pomocne odpowiedzi"...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...