AntyIdiota Napisano 14 Listopada 2014 Napisano 14 Listopada 2014 Mam do zregenerowania jedną koronkę 19z. kasety HG-81, cała reszta jest nietknięta. Szukam jakiegoś serwisu w Warszawie(najlepiej blisko Ursusa) w którym regenerują kasety. Jedyny serwis który wiem że to robi jest w Rzeszowie(i to całą kasetę za 40zł).
Mod Team Pixon Napisano 14 Listopada 2014 Mod Team Napisano 14 Listopada 2014 Obawiam się, że nikt się tego nie podejmie. Bo koszty robocizny przekroczyłyby koszty zakupu nowej lub nawet mało używanej sprawnej kasety. Weź pilnik mały i sam to zrób, chociaż najlepiej by było gdybyś miał dremel.
AntyIdiota Napisano 14 Listopada 2014 Autor Napisano 14 Listopada 2014 Obdzwoniłem 9 sklepów(omijałem znienawidzone sieciówki jak Airbike czy Legion) i faktycznie nikt tego nie robi. PS: R99 zamknęli, serwisant(te 4 lata temu) był tam chamski, ale reszta obsługi i asortyment bardzo w porządku.
Kekacz Napisano 14 Listopada 2014 Napisano 14 Listopada 2014 Że tak z ciekawości spytam, któryż serwis w moim mieście to robi?
AntyIdiota Napisano 14 Listopada 2014 Autor Napisano 14 Listopada 2014 Jeżeli Kundello z bikeforum.pl nadal pracuje w serwisie to on to robi. Nie pytałem się go, ale prawdopodobnie to ten serwis: http://www.rebike.pl/cennik.html Łatwo nas na chatboxie tam złapać jakby co.
seraph Napisano 14 Listopada 2014 Napisano 14 Listopada 2014 Oficjalnie to chyba żaden serwis tego nie zrobi, bo dla serwisów to bez sensu - lepiej im sprzedać nowy napęd. Nieoficjalnie to czasem serwisanci się podejmują, ale to się nie opłaci wg mnie jeśli nie robi się tego samemu pilnikiem za kilka zł.
Kekacz Napisano 14 Listopada 2014 Napisano 14 Listopada 2014 Jeżeli Kundello z bikeforum.pl nadal pracuje w serwisie to on to robi. Nie pytałem się go, ale prawdopodobnie to ten serwis: http://www.rebike.pl/cennik.html Łatwo nas na chatboxie tam złapać jakby co. A, skoro Kundello to wiem, dzięki.
mklos1 Napisano 21 Listopada 2014 Napisano 21 Listopada 2014 @@AntyIdiota, Trudno mówić o "regeneracji", bo procedura szlifowania zdejmuje materiał... Ja bym wolał kupić nową koronkę niż bawić się w taką procedurę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.