Skocz do zawartości

[stery] inne niż dedykowane?

AndrzejStrzelba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Niedawno zakupiłem taką oto ramę  - http://allegro.pl/show_item.php?item=4769942821. Chciałbym dobrać do niej stery firmy Dartmoor, bo zwyczajnie podoba mi się ich logo "Ride your way". Mówcie co chcecie, ale mam w zwyczaju zwracać uwagę na takie szczegóły i jak coś mi się spodoba, ciężko mi się z tym rozstać. Niestety na stronie producenta nie ma żadnych sterów półzintegrowanych (a takie według opisu pasują do mojej ramy) i stąd moje pytanie - czy fakt, że stery są dedykowane do konkretnej ramy oznacza, że tylko takie będą do niej pasować? Czy może stery zewnętrzne lub zintegrowane również zdadzą egzamin? A jeśli nie, czy kupując stery innej firmy będę mógł wymienić kapsel na ten z logo Dartmoora?

Napisano

Temat wałkowany wiele razy - odpowiedź krótka - to budowa główki ramy wymusza rodzaj sterów - nic nie wykombinujesz, muszą być kompatybilne, dedykowane, jak by tego nie nazwać.

Kapsle powinny być kompatybilne pod warunkiem, że średnica śruby ta sama. I nie spotkałem się jeszcze, żeby była inna niż zwykle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...