Bejker Napisano 2 Listopada 2014 Napisano 2 Listopada 2014 Cześc. Mam stery na łożyskach kulkowych (dostałem do ramy). Są w dobrym stanie. Gdy je dokręce to po prostu się blokują. Tak jakby za mocno się ściskały. Co może być przyczyną ? Gwiazda za nisko ? rura za krótka ? Źle włożone wianki ? Na widelcu mam bieżnie od sterów maszynmowych neco. To może być przyczyną ?
pablo191f Napisano 2 Listopada 2014 Napisano 2 Listopada 2014 Jak najbardziej to może być problemem. Stery powinny być zawsze w komplecie. Zwłaszcza takie zestawienia jak u Ciebie mają prawo nie działać.
Rulez Napisano 2 Listopada 2014 Napisano 2 Listopada 2014 "Bieżnia" do sterów "maszynowych" nie jest właściwie bieżnią tylko pierścieniem stabilizująym łożysko ACB, jest wyprofilowana inaczej niż bieżnia po której bezpośrednio przemieszczają się kulki, nic dziwnego, że nie działa.
Bejker Napisano 2 Listopada 2014 Autor Napisano 2 Listopada 2014 Dobra. Będę próbował we wtorek. Kolega serwisant także mi to uświadomił. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.