pablo191f Napisano 19 Października 2014 Napisano 19 Października 2014 Witam Potrzebuję zakupić koszyczek na bidon, który będzie maksymalnie wysunięty do przodu względem śrub w ramie. W chwili obecnej mam Zefal Spring. Problemem jest "kolizja" dampera (dźwigni blokady) z bidonem. Przy dużym ściśnięciu dampera dźwignia blokady nachodzi na bidon, co (jak nie trudno się domyślić) może spowodować uszkodzenie tejże dźwigni. Przed wymianą dampera stary mogłem obrócić tył do przodu i takie rozwiązanie się sprawdziło, chociaż korzystanie z blokady nie było najwygodniejsze. Z nowym nie jestem w stanie zrobić tego samego, gdyż wentyl na to nie pozwoli. W koszyczku mam wywiercone dodatkowe otwory, żeby go przesunąć do przodu, ale to wszystko i tak za mało. Wygląda to tak: Zdjęcie1 Zdjęcie2 Odległość od osi tylnej śruby do miejsca styku dna bidonu z koszyczkiem to w chwili obecnej 19mm. Macie pomysły jaki koszyk by w tej sytuacji pasował? Z góry dzięki
tobo Napisano 19 Października 2014 Napisano 19 Października 2014 Blaszka o grubości 1,5 - 2 mm, do której przykręcisz koszyk, wywiercić w niej otwory z pasującym przesunięciem i zamocować tak do ramy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.