thiago Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 Witam szanownych kolegow. Chce kupic nowy rower i wybor mnie powala na kolana. Uzywam roweru codziennie do wlasnej rekreacji i transportu wiec nie siedze zbytnio w rowerowym sprzecie. Prosze o pomoc w doborze jakiegos nowego roweru. Szukam szybkiego lekkiego roweru. Aktualnie mam aluminiowa rame i jestem bardzo zadowolony. Jezdze po asfaltowych sciezkach prawie przez caly rok jedynie snieg mnie powstrzymoje. Czesto na drodze sa liscie lub jest mokro wiec, rower musi miec mozliwosc zalozenia opony z przynajmiej malym bieznikiem i blotnik tez koniecznie. Szukam tez roweru z prosta kierownica. Mysle ze jakis rower przelajowy lub fitnes bedzie dla mnie ok. Teren mam generalnie plaski wiec mysle ze moglbym zrezygnowac z przedniej przezutki. Aktualnie uzywam 4 biegi tylnej i przednia jest na najwiekszym kole, zawsze. Jezdzac na najwyzszym biegu po plaskim terenie czuje ze moge znacznie bardziej przycisnac ale brakuje mi wyzszego biegu by mialo to efekt. Aktualnie mam rower tzw. gorski. Fajnie by bylo miec hamulce tarczowe jak cena pozwoli. Wzrost 178 waga 65kg. cena do 2500zl MAX. Jest szansa znalesc cos sensownego? Mam nadzieje ze koledzy cos podpowiedza i poratuja w wyborze.
rodszyld69 Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 Jest ten canyon ale ponad Twój budżet https://www.canyon.com/_pl/roadbikes/bike.html?b=3633
mklos1 Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 Jeżeli chodzi o przełaj, to Jamis miał swego czasu ofertę, która byłaby w zasięgu budżetu. Ale jakoś nie widzę na Allegro. Fitness'ów już trochę jest. Tylko że fitness ma generalnie dwa smaki. Szosowy - czyli szosówka pozbawiona baranka i crossowy, czyli cross pozbawiony amora. Jeżeli chcesz roweru używać do transportu, to raczej ten drugi smak. http://www.kross.pl/pl/2015/urban/seto
dovectra Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 http://www.centurion.dk/cykler/basic-free-8-matt-grey/ o takie coś oddałem za 500 zł bo za małe było
thiago Napisano 17 Października 2014 Autor Napisano 17 Października 2014 Rodszyld69 ten canyon jest swietny! bardzo mi sie podoba i troche poczytalem o tej firmie i podoba mi sie jak oni dzizlaja. Teraz jesli dociagne moj budzet do canyona czyli okolo 3200 z dostawa to czy w tym przedziale nie znajde nic innego? Dovectra... ten twoj tez jest superowy szkoda ze musiales go oddac tak nisko.
rodszyld69 Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 Jest jeszcze boardman ale male rozmiary lub ten radon
mklos1 Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 @@thiago, Czyli budżet jednak z gumy Jeżeli jesteś w stanie podciągnąć budżet to brałbym Radona.
Grizzli Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 Kona Rove AL 2015 Kona Dew Plus 2015 Cannondale Quick Speed Cannondale Bad Boy 4 Fuji Tourer Fuji Absolute Zapodałem Ci niezłe rowery. Niektore z kierownica szosowa, inna z prosta. Na pewno cos sie znajdzie to za 2500.
thiago Napisano 17 Października 2014 Autor Napisano 17 Października 2014 @mklos1 a jak bys mial wybierac miedzy tym radonem a canyonem https://www.canyon.com/_pl/roadbikes/bike.html?b=3633 Wtym Canyonie podoba mi sie to ze nie ma przedniej przezutki wiec jedno urzadzenie mniej. ma tez wiekszy zakre kasety 11-36 i hamulce tarczowe. Czy jest cos na co powinienem zwrocic dokladniejsza uwage? Pytanie czy srednica przedniej tarczy lancuchowej [niewiem jak to sie dokladnie nazywa, to najwieksze kolo zebate przy pedalach] jest taka sama we wszystkich rowerach? Glownie chodzi mi o wspomnianego canyona i radona.
mklos1 Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 W niektórych zastosowaniach to zaleta, w niektórych to wada. Dla mnie osobiście to byłaby wada, bo jeżdżę transportowo i nie bawię się w minimalistyczny ładunek.
thiago Napisano 17 Października 2014 Autor Napisano 17 Października 2014 ok, a masz jakies zastrzezenia co do canyona? I jak to jest z tym przednim kolem zebatym? Sa rozne rozmiary czy najwieksze kolo jest zawsze takie same? Ciekawy ten twoj blog, przegladam i widze skarbnice wiedzy
rodszyld69 Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 Ta największa tarcza to blat. W canyonie można założyć szersze opony więc będzie lepszy na drogi szutrowe od radona. Ilość zębów w blatach jest różna. Radon jest bardziej sportowym rowerem od canyona.
mklos1 Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 Optycznie wygląda całkiem nieźle. Są mocowania pod bagażnik, więc jest dobrze. Jeżeli Ci się podoba, to bierz. Hamulce nie urywają za tą cenę, ale lepsze do miasta nie są potrzebne. Radon bardziej w kierunku przyciskania na szosie.
thiago Napisano 17 Października 2014 Autor Napisano 17 Października 2014 @rodszyld69 @mklos1 Dzieki chlopaki za podpowiedzi i wyjasnienia. Jeszcze sobie popatrze ale mysle ze bede porownywac do canyona. Jakby wam cos jeszcze wpadlo do glowy to dajcie znac.
rodszyld69 Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 Jak sie zdecydujesz na canyona i go kupisz. To opisz później na forum swoje odczucia i spostrzeżenia o nim, sam jestem ciekaw tego roweru.
meridian Napisano 18 Października 2014 Napisano 18 Października 2014 Mój poprzedni rower to Boardman hybrid Team , bardzo zacna i szybka maszyna. Aktualnie ujeżdżam Cannondale Bad Boy 4 model 2013, udało się kupić nowy za 2600. Polecam jako śmigacz na miasto. Lubię go jeszcze bardziej niż Boardmana.
thiago Napisano 16 Listopada 2014 Autor Napisano 16 Listopada 2014 @@rodszyld69, gdzie najlepiej opisac ten rower? w jakim dziale? Zdecydowalem sie na Canyon Urban 5,0 SL. Juz jest zamowiony i czekam na dostawe. https://www.canyon.com/pl/roadbikes/bike.html?b=3632
rodszyld69 Napisano 16 Listopada 2014 Napisano 16 Listopada 2014 gdzie najlepiej opisac ten rower? w jakim dziale? najlepiej będzie tutaj http://www.forumrowerowe.org/forum/35-rowery-i-ramy-rowerowe/
thiago Napisano 17 Listopada 2014 Autor Napisano 17 Listopada 2014 Rower jeszcze nie jest w produkcji! Zaczna go produkowac w marcu 2015 wiec nie wiem czy chce tyle czekac bo potrzebuje rower teraz. Wyglada na to ze jestem w punkcie wyjscia i zmarnowalem tyle czasu. Jak rozmawialem z przedstawicielem przen net to bylem zapewniany ze dostarcza w ciagu miesiaca a teraz mi powiedzieli ze marzec 2015 i osoba wprowadzila mnie w blad wczesniej.
Alsew Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 Jest ten canyon ale ponad Twój budżet https://www.canyon.c...ike.html?b=3633 Tak z ciekawości zapytam, jakie szerokie opony wchodzą do tego sprzętu??? Tylko że fitness ma generalnie dwa smaki. Szosowy - czyli szosówka pozbawiona baranka i crossowy, czyli cross pozbawiony amora. Jeżeli chcesz roweru używać do transportu, to raczej ten drugi smak. Jakieś jeszcze propozycje w tym drugim smaku?
rodszyld69 Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 jakie szerokie opony wchodzą do tego sprzętu https://www.canyon.com/pl/roadbikes/bike.html?b=3633#tab-reiter2 Według zdjęć, to ok. 38-40 mm maks.
Alsew Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 A znacie tzw fitnessy o 'crossowym zacięciu' gdzie wejdzie spokojnie 42? Tak pytam, bo napaliłem się na rower przełajowy, ale taki rower jest o jakieś 1000 zł droższy od fitnessa z podobnym wyposażeniem, a jeżdżę w sumie tylko po ścieżkach rowerowych , trochę szutru jak się trafi na drodze i leśne ścieżki. Zastanawiam się czy taki przełajowiec to nie jest kosztowny przerost formy nad treścią? Rower przełajowy za 3000 to takie mini mini minimum, a fitness to już maszyna...
rodszyld69 Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 Tak pytam, bo w sumie myślę o przełaju, ale taki rower jest o jakieś 1000 zł droższy od fitnessa Zobacz na tego przełaja . Zastanawiam się czy taki przełajowiec to nie jest kosztowny przerost formy nad treścią? To jest bardzo uniwersalny typ roweru, nadaję się do jazdy po mieście, lesie, szutrach, szosie itp W grudniu ubiegłego roku sam zakupiłem rower przełajowy i jestem zadowolony choć na razie nie mam zbyt duzo czasu aby wykorzystać wszystkie jego mozliwości. Niecierpliwie czekam dłuższych dni.
Tofi Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 Zastanawiam się czy taki przełajowiec to nie jest kosztowny przerost formy nad treścią? Rower przełajowy za 3000 to takie mini mini minimum, a fitness to już maszyna... Fitness, to szosa z prostą kierownicą, a przełaj to szosa z geometrią pod jazdę, bieganie i dźwiganie roweru w błocie, więc nijak nie idzie tego przyrównać. Przełaj może służyć jako gravel, fitnessa ograniczają w tej kwestii opony. Zatem forma jest dostosowana do oferowanej treści. Chcesz hipstersko pokazać w mieście, że trenujesz na rowerze - bierz fitnessa. Zamierzasz jeździć co najmniej bocznymi wiejskimi drogami - twoim celem jest dołożenie tego tysiąca i wybranie przełaja. Jeżeli się dokładniej przyjrzysz cenom komponentów, to zauważysz, że baranek jest droższy od prostej kierownicy, a manetki do górala kosztują grosze w porównaniu z STI. Same te dwa komponenty w detalu, bez promocji, to różnica połowy rozpatrywanej przez Ciebie różnicy w cenie.
Alsew Napisano 4 Lutego 2015 Napisano 4 Lutego 2015 Fitness, to szosa z prostą kierownicą I szerszymi oponami, jak np w/w Canyonie opony 35mm fabrycznie, a 38mm z luzem wejdą... czyli tak jak w większości przełajowych rowerów. Różnica między fitnessem a przełajem to geometria ramy. Przełaj może służyć jako gravel, fitnessa ograniczają w tej kwestii opony Więc biorąc pod uwagę co wyżej napisano, nie do końca??? Z tego co wiem to do w/w CX One też więcej niż 38 mm nie upchniesz... Chcesz hipstersko pokazać w mieście, że trenujesz na rowerze - bierz fitnessa. Zamierzasz jeździć co najmniej bocznymi wiejskimi drogami - twoim celem jest dołożenie tego tysiąca i wybranie przełaja. Tu nie o lans chodzi. Pedałuje 90% km w nocy... Mi osobiście przełaj dużo bardzo się podoba. Obecnie mam ATB i 90% procent czasu spędzam na niezbyt równych trasach rowerowych, ze względu na rodzaj pracy jaki wykonuję oraz brak czasu w dzień raczej to się nie zmieni... Dlatego po prostu się zastanawiam czy warto tego klocka dokładać skoro taki fitness na oponie przełajowej 35-40 mm też powinien dać sobie radę z szutrem i leśną ścieżką... a blotko omijam z daleka. Po prostu brakuje mi w ofercie producentów typowo sztywnego crossa, jak z lat 90, najlepiej na ramie i widelcu cr-mo i więc szukam zamiennika i tyle... No chyba że kupić staruszka i tchnąć w niego życie??? Sam nie wiem...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.