Kszksz Napisano 10 Października 2014 Napisano 10 Października 2014 Witam chce w starszym rowerze przejść z klasycznego rozbieralnego suportu na pakiet oraz z korb na klin na korby na kwadrat. I teraz nie wiem jak będzie z dopasowaniem, poniżej parę wymiarów i fotka. Długość mufy: 68mmŚrednica mufy: 34mmDługość ośki suportu: 14,3cm A co do korb to najpierw kupić korby i dopasować suport czy na odwrót?
rodszyld69 Napisano 10 Października 2014 Napisano 10 Października 2014 Witam chce w starszym rowerze przejść z klasycznego rozbieralnego suportu na pakiet oraz z korb na klin na korby na kwadrat. I teraz nie wiem jak będzie z dopasowaniem, poniżej parę wymiarów i fotka. Długość mufy: 68mm Średnica mufy: 34mm Długość ośki suportu: 14,3cm A co do korb to najpierw kupić korby i dopasować suport czy na odwrót? Długość suportu dobierasz do korby np : wybierasz korbę której dedykowany jest suport długości 122 mm więc szukasz suport o wymiarach 68/122 mm. Najpierw poszukaj sobie korbę, ale zwróć uwagę czy w opisie jest podany wymiar pasującego suportu.
Kszksz Napisano 10 Października 2014 Autor Napisano 10 Października 2014 W ten sposób. Okej to w niedziele wybieram się na giełdę kupić jakąś używaną korbę shimano, byle, by była rozbieralna, a pakiet kupie nowy w sklepie za 20zł. Przy okazji może uda mi się jakieś tanie i dobre koła wyrwać Dziękuję serdecznie za pomoc w takim razie
Tofi Napisano 12 Października 2014 Napisano 12 Października 2014 A dlaczego pakiet zamiast przeskoczyć do zewnętrznych łożysk?
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Października 2014 Mod Team Napisano 12 Października 2014 ... do są ciulowe i padają jak jętki w sezonie. Szacunek... I.
zekker Napisano 13 Października 2014 Napisano 13 Października 2014 Zgadza się, pakiet jest trwalszy. Zewnętrzne zmieniam co 2 lata po około 4000km. Pierwszy pakiet przetrwał ponad 14000km, zmieniłem bo już nie chodził zbyt dobrze i była okazja (wymiana napędu, korekta linii łańcucha). Poza tym cena. Same nowe łożyska to około 100zł, do tego korba minimum 200zł (strzelam, swoją miałem za 250zl).
Tofi Napisano 26 Października 2014 Napisano 26 Października 2014 Poza tym cena. Same nowe łożyska to około 100zł, do tego korba minimum 200zł (strzelam, swoją miałem za 250zl). Korba korbą, ale suport można dobrać na 7mm łozyska a nie na shimano 6mm w tym momencie full ceramika kosztuje kilka funtów a zwykłe maszynowe to poniżej 10 zł, więc raz na pół roku po tych 4000km można zmienić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.