Skocz do zawartości

[1500-1650] rower MTB/downhill 26''

Szymcio22

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://allegro.pl/ty...4653385236.html A tam od razu padaka - tutaj masz z M445 nowy mieszczący się w budżecie.

Co to ma być ? To jest padaka :) autentyczny złom dla naiwnych. Opis tej aukcji wystarczy, żadnego konkretu tam nie ma, moim zdanie wyrzucone pieniądze. Jeżeli ten rower waży 14 kg to ja jestem Indyjski maharadża :).

I ta rozmiarówka... 19'' lub 21'' świetna rada dla kogoś kto ma 167 cm wzrostu... talento259, sam sobie kup taką krowę, jak byś miał 167 cm wzrostu to chyba pod ramą byś jeździł :)

Szymcio22, w przedziale cenowym od 1450 do 1850 zł to masz tylko to z używek, o nówkach zapomnij bo to be sensu rowery udające rowery, chyba że zrezygnujesz z tarczówek na rzecz lepszego osprzętu, ale i tak dla twojego wzrostu będzie problem... tu masz pod swój wzrost:

http://allegro.pl/rowery-mtb-gorskie-16483?offerTypeBuyNow=1&order=pd&buyUsed=1&a_text_f%5B307%5D%5B0%5D=16&a_text_f_enabled%5B307%5D%5B0%5D=1&a_text_f%5B307%5D%5B1%5D=16,5&price_from=1450&price_enabled=1&price_to=1850

Oczywiście mocno bym się targował, można by zbić trochę jeszcze przy opcji sprzedaży poza allegro... ale to już jak kto woli.

Tego: http://allegro.pl/hardtail-leaderfox-dragstar-16-marzocchi-i4649068121.html  by można brać ale za 1300-1400 zeta maks.

Napisano

W opisie tego dragstara też trudno doszukać się konkretów... ;)

Jedni będą optować za rowerumi w stylu popularnych Kandsów, bo "nowy i stosunek jakości do ceny w tym budżecie", inni "tylko używka, bo można na dobrych częściach wyrwać" i tak sobie można długo...

Weźcie pod uwagę, że patrząc po podanych wymiarach, budżecie i sposobie dyskusji, to raczej bardzo młody chłopak co sobie uciułał troszkę kasy i zamarzyły mu się "dałnhile" pewnie na podstawie filmików z jutuba. Nawet nie wiemy gdzie na tym ma zamiar jeździć i co tak naprawdę robić, póki co jest "a powiedzcie to czy tamto bo ja nie wiem". IMHO albo niech dalej zbiera, albo niech zakupi skromny bo skromny, ale solidny rower z tych budżetowych. Nie będzie XT i Reby z przodu - trudno, w tym budżecie i tak ma więcej szans na kupienie używanego szrotu, bo nikt tych "wypasów" nie instalował raczej do jazdy po parku.

Napisano

niech zakupi skromny bo skromny, ale solidny rower z tych budżetowych

Owszem, dlatego właśnie moja propozycja jest taka a nie inna, ale tutaj bardzo trudno doradzić. Zwykle powinno się mieć coś ponad zakładany budżet. 

Jedni będą optować za rowerumi w stylu popularnych Kandsów, bo "nowy i stosunek jakości do ceny w tym budżecie", inni "tylko używka, bo można na dobrych częściach wyrwać" i tak sobie można długo...

Nowe rowery w stylu Kandsa... ja tam nie widzę dobrego stosunku do ceny. Jedyną częścią która "zahacza" o coś dobrego są hamulce hydrauliczne... poza tym te rowery są tanie dlatego że mają kosmicznie duże rozmiary, ot cały ich sekret cenowy. 

Napisano

Te Kandsy, czy inne klony z Transroweru, to ludzie kupowali głównie dla praktycznie pełnej grupy Alivio (lub prawie pełnej w 2014), co prawda 3x8, ale w "markowcach" za tę kasę była co najwyżej mieszanina Altusa z Tourneyem. Reszta jak koła, rurki itp. wiadomo - jakaś, ani lepsza ani gorsza niż w tanich markowych rowerach. Jak komuś to wystarczy i raczej nie przewidywał "unowocześniania" i komponentów z wyższych grup, to czemu nie.

Sezon dobiega końca, rowerki popularne, to i pewnie ostały się tylko skrajne rozmiary.

Napisano

Żeby mówić o pełnej grupie Alivio musiałaby być jeszcze korba, hamulce i piasty. Poza szosówkami bardzo rzadko spotyka się takie konfiguracje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...