Skocz do zawartości

[suport] Złamane zęby w suporcie.

Artanis02

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chciałem dziś wymienić suport w rowerze, w czasie wykręcania starego (już od strony przeciwnapędowej) wyłamały się wszystkie zęby w które mam włożyć klucz do suportu (wyłamały się jako pierścień).

Moje pytanie jest takie, czy mogę jakoś teraz wybić / wykręcić suport z roweru?

W załączniku zdjęcie z problemem.

Pozdrawiam

post-144561-0-80064700-1412602118_thumb.jpg

Napisano

Suport oczywiście idzie na straty więc mi nie szkoda, ale właśnie czy nie wyrobię w ten sposób gwintu w ramie? (Rozumiem, że wkręcana w niego część suportu również jest z tego badziewnego tworzywa?)

Napisano

Ja taki suport demontowałem z ramy jakiegoś mieszczucha za pomocą : wiertarki , przecinaka i młotka . Ten plastik nawiercasz dookoła jakimś niedużym wiertłem a potem przykładasz przecinak między otwory i uderzasz młotkiem , jak już to będzie w miarę pousuwane to opierasz rower o ziemię i uderzasz w oś młotkiem . Powinien wyjść , później przydało by się tylko przejechać gwint gwintownikiem .

Napisano

No więc wybiła mi się wewnętrzna część suportu, a ta wkręcana część z tworzywa została wewnątrz, do tego jeszcze kilka metalowych pierścieni na niej.

Co teraz? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...