TomekSw Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 Witam ponownie. Niestety mój wcześniejszy temat wyleciał za niezgodność z regulaminem, dlatego też poprawiam temat i ponawiam pytanie. Zamarzyły mi się buty i pedały do mojej starej szosy Peugeot 103 i mam pytanie czy pedały SPD SL PD-R540 będą do niej pasowały, czy w grę wchodzi jednak wymiana np. korby? Kolega rodzyld 69 odpowiedział mi, że będą pasować. Natomiast w tym temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/167236-kupno-stara-szosa-kupowac-czy-szukac-dalej/ użytkownik Garlock wskazał, że przy starszych rowerach może być problem z kompatybilnością pedałów i korb stąd też zapytanie, aby jeszcze inni obeznani się wypowiedzieli w tym temacie.
Mod Team safian Napisano 29 Września 2014 Mod Team Napisano 29 Września 2014 A teraz kluczowe pytanie... Co to za korba? Najlepiej to wykręć stare pedały i zobacz jakie mają gwinty.
rodszyld69 Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 Jak juz pisałem w mojej szosie która posiadała oryginalne części, gwint pedałów pasował do korby. Ale możesz mieć inny wypust peugeota bądź był on po modyfikacji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.