edd90 Napisano 24 Września 2014 Napisano 24 Września 2014 Witam, od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Kross'a level B3 w rozmiarze L, mam 183 cm wzrostu i dł. nogi ok. 83cm waga ok 95kg, mogło by się wydawać że rama za duża , ale jest wygodnie , czuję się na nim pewnie ,nie jest to mój pierwszy rower (wcześniej porwał mnie dirt/street ale zmuszony byłem zaniechać dalszych wariactw), ale do sedna. Przez zimę mam zamiar ''podrasować'' rowerek i może urwać parę gramów na wadze. Chciał bym dowiedzieć się czy wymiana całego napędu ( przerzutki p+t, manetki , korba +suport , kaseta + łańcuch na deore albo SLX)oraz kół i amortyzatora miało by sens jeśli tak to jak się do tego zabrać ? Jakie komponenty polecacie ? Najczęściej jeżdzę po leśnych ścieżkach dolnegośląska (okolice Wrocławia) ( jeśli jadę sam to nie oszczędzam ani siebie ani sprzętu, chyba że to wyprawa z 2-gą połową , wtedy jest lekko , powoli i przyjemnie, średnio robię ok 20-50 km na trip) Planuję przynajmniej pare razy w roku udać się na singletracki , może podjazd na Ślężę i spróbować swoich sił w jakimś maratonie.Jak na razie wymieniłem mostek i kierownicę na RaceFace Ride kiera 710mm i mostek 70mm jest o niebo lepiej. Co możecie polecić ? Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Michał.
leniwyzaskroniec Napisano 24 Września 2014 Napisano 24 Września 2014 to zależy ile chcesz przeznaczyć na "upgrade" i czy bardziej nie opłaci się sprzedać rower i kupić używkę jakąś
Root Admin Mieciu Napisano 24 Września 2014 Root Admin Napisano 24 Września 2014 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.