Skocz do zawartości

[Amortyzator przód][1'] wymiana na tymczasowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jakis czas temu, dostalem w rozliczeniu (400zl) dość ciekawy rower.

Rama Giant Rock

Osprzęt SRAM x3/x4

Koła na piastach Doere XT

Kaseta HG50 itd.

Przedni widelec nie mial żadnych inf. tylko naklejke Rock SHOX. Uległ zniszczeniu w wypadku, byłem z niego bardzo zadowolony.

Szukam teraz coś zastępczego, nim w mojej puszce uskladam na cos ciekawego.

Cena ~300zl. 1 cal

Waga nie gra roli. Uzywany wylacznie w blotnistych terenach, czasami jakies lesne dróżki

Nie skacze na rowerze czy cos. Zjazdy i przeprawy przez błoto ;)

Pozdrawiam

PS: ciekawostka - po zdemontowaniu, okazalo się iż widelec jest 1'. W nim była przejsciowka na 1 i 1/8 cala, poniewaz mostek jest 1 i 1/8 cala

Nie jestem znawcą tematu, na co dzien jeżdżę szosą ;)

Pozdrawiam

Napisano

Amortyzator nie służy do odciążenia rąk tylko do poprawy trakcji, dlatego tez fajnie jakby przy okazji działał a nie tylko uginal się w losowych momentach i nurkowal przy hamowaniu.

Skoro masz jednak główkę pod 1 1/8" jak piszesz (chyba że coś źle zrozumiałem) to dokup nowe stery i jakiegoś taniego uginacza pod ten standard, który także juz powoli odchodzi do lamusa.

Tylko pewnie znowuż będziesz potrzebował widelca z piwotami, a o takie tez juz coraz trudniej, a przynajmniej sensownych brak.

Obecnie coraz trudniej bazować na starym rowerze, chyba że celem jest renowacja na częściach z epoki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...