Skocz do zawartości

[6000-7000zł] Karbonowy 26" XC dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cube nie lubię :-) i wolałbym męską geometrię.

Rozumiem, że 26" już nie ma na rynku?

Jak na razie Radon jest dla mnie faworytem, najniższa waga i można jeszcze urwać sporo gramów na kołach.

Napisano

Jest na rynku, z tym że przede wszystkim w rowerach używanych i wyprzedażach sklepowych/internetowych. Karbony to najwyższy segment oferty rynkowej a w tej od dłuższego czasu rządzą 29tki i 27,5 cala. 

Jeśli kupisz 26cali z wyprzedaży (nowe) to jeśli coś się stanie z ramą w ramach wymiany reklamacyjnej prawie na pewno dostaniesz ramę (rower) pod 29 lub 27,5 cala :)

Napisano

Pewnie, Radon to wersja bardziej "uboga" , geometria mniej sportowa ...

W dodatku w poście 7 - piszesz :

i wolałbym męską geometrię.

A podajesz damskiego Radona - masz rozdwojenie jaźni ?

Napisano

Rower jest dla mojej żony która lepiej się czuje na męskiej geometrii.

Ten Radon ma geometrię bardziej męską niż damską a czy mniej sportową niż Cube to nie wiem, nie znam się na tym, dlatego pytam na forum i szukam alternatywy w tej cenie i wadze.

Chciałbym żeby rower był jak najlżejszy, żona waży około 48kg więc wydaje mi się, że sprzęt nie musi być taki masywny.

Napisano

Ciekawe, nie wiesz a wybrzydzasz, ... Radon jest damski a Cube męski ... w dodatku Cube jest nowocześniejszą konstrukcją, i wszystko na temat.

Odnoszę wrażenie, że chcesz kupić rower żonie, ale ma być taki jaki pasuje tobie ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...