Skocz do zawartości

[sklep] rowery z Singapuru

Robert1968

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cannondale F29 CARBON 2  na Polskie 10 000 zł a u nas ten sam za 18 000 no nawet, ale czy jest przesyłka do Polandii ? 

Napisano

szukam teraz rowerów enduro dla siebie i żony i jak patrze na ceny na tej stronie to przecieram oczy ze zdumienia... chyba zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe. Z tego co się zorientowałem to do Polski też wysyłają

Napisano

A co z cłem? Z tego co sie orientuję to wiele osób chcąc zakupić coś ze sklepu tego typu (spoza Europy) musiało zapłacić spore pieniądze za opłaty celno skarbowe.
Jak to jest w tym temacie?

Napisano

dochodzi cło + vat

pytanie jaka jest stawka celna na sprowadzane rowery z Singapuru. Jeśli jest taka jak przy imporcie z Chin to nie warto nawet się interesować tym tematem.

Najlepiej byłoby zapytać w jakimś UC.

Napisano

Z tego co przczytałem to może nawet wynosić 50% wartości towaru [emoji32] trochę to nie realne ale, skoro kosztuje w polsce zakaładamy 18 tysi to cena roweru + cło + marża = 18 tysiecy, wiec jedynie ktoś zaoszczędzi 3 tysiące lub mniej

Napisano

Przede wszystkim zadałbym sobie pytanie, czy zamówiony rower w ogóle zostanie wysłany. Jakiś czas temu był wysyp pseudosklepów z Indonezji i Malezji, być może teraz przerzucili się na inne kraje. Jak mówią, chytry dwa razy traci.

Napisano

Cło i vat Cię zje ! Do tego dolicz nerwy z tym związane i masz gwarantowaną siwiznę na głowie  :teehee:

Mi na kilkanaście paczek z drobnicą z Chin otworzyli tylko jedną. Była opieczętowana i ponownie zaklejona. Z tego co słyszałem a nie wiem na ile to jest prawdą, to otwierają większość dużych paczek.

Napisano

Jeżeli pisze że są to repliki to wiesz co kupujesz oraz czego spodziewać się jeżeli chodzi o ich jakość. Ja osobiscie wolę wybrać dobry i sprawdzony sklep któy udziela mi gwarancji niż bawić się w coś taniego z anonimowego źródła.

Napisano

Czyli kupisz sobie rower replikę :P jak piłkę do nogi którą możesz jedynie położyć fajnie na półce a rower powiesić na ścianie za 15k

Napisano

Określenie replika w tym wypadku to czyste zło, replika co do zasady jest falsyfikatem z tą różnicą że się tego nie ukrywa. Czym jest falsyfikat każdy czuje, poza oględnymi cechami wizualnymi, a i te bywają niedostateczne, nie ma to nic wspólnego z oryginałem. Wyrzucony pieniądz, chyba że ktoś chce zadać szyku pod sklepem jadąc po bułki :)

Napisano

Jeżeli pisze że są to repliki to wiesz co kupujesz oraz czego spodziewać się jeżeli chodzi o ich jakość. Ja osobiscie wolę wybrać dobry i sprawdzony sklep któy udziela mi gwarancji niż bawić się w coś taniego z anonimowego źródła.

To są podróby człowieku !!! a nie żadne repliki !!

Napisano

Tyle, że to powyżej to sarkazm.

Rozumiem replikę zegarka - wykonaną czy to przez producenta, czy na licencji, rozumiem popularne ostatnio reedycje butów biegowych z lat 80, ale jeśli ktoś zamawia u Chińczyka kontener podrobionych ram i sprzedaje je ubierając wszystko w ładne słówka nadal jest zwykłym oszustem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...