Skocz do zawartości

[napęd] czy warto kupić korbę do xc - SLX FC-M660 za 100 w widocznym stanie

eml86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Czy ktoś mógłby się odnieść czy ta korba jest warta 100zł w widocznym stanie ? Czy blat nie jest zajechany? Dla mnie ciężko na moje oko to stwierdzić. Z góry dzięki za odpowiedz i za poświęcony czas. Proszę o krótką i zwięzłą odpowiedź'

Planuję ją wpakować do kony dawg 2008.

http://img26.olx.pl/images_tablicapl/178527287_1_1000x700_korba-shimano-slx-suport-brzeziny.jpg

Pozdrawiam

post-166653-0-27574600-1410520602_thumb.jpg

Napisano

Blat jest nadgryziony, ale nie zajechany. Środkowa zębatka i młynek wygląda dobrze tzn. na tyle na ile wygląda zza blatu :teehee:

O ile nie jeździsz siłowo to tych zębatek się używa najczęściej i będzie śmigać jeszcze ładne kilometry wg. mnie.

A i blat jest założony niepoprawnie. Na zdjęciu przy ziemi z blatu wystaje bolec, który powinien znajdować się za ramieniem korby. Chroni on przed zakleszczaniem się łańcucha pomiędzy korbą, a zębatka w przypadku spadnięcia.

• Mod Team
Napisano

Jak za 100 złto nie najgorsza oferta. Blat można podreperować, a stan wizualny nawet ok. o ile korba nie ma wad ukrytych jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...