mig12345 Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 mam taki przypadek:rower trekingowy,było- przednia przerzutka XT, tarcze 44,33,22 deore, łancuch schimano...xx73, tył kaseta Lxpo wymianie na skutek zuzycia jest - to samo, tylko z tyłu kaseta deore.W czym problem?Poprzednio przerzutka przednia (manetka lx)działała na dotyk, w gore i w dół, bez obiążenia i pod obciazeniem. Pstryk i spada, pstry i wskakuje, równiez na podjazdach... :-) Po wymianie nie chce zrzucac pod obciązeniem. W góre idzie ok. Pomimo wielokrotnej regulacji (wiem jak to sie robi- robiłem od zawsze i było ok)nie chce zrucić ze sredniej na małą. Na stojaku jest ok.Czy mozliwa jest taka przyczyna- poprzednio srubka L była juz całkiem wykrecona i pasowało, a teraz po zdjeciu i ponownym załozeniu korba (octakink)niejako 'nabiła' sie głebiej i brakuje regulacji?Co zrobić? da sie jakoś bezinwazyjnie przesunąc suport w prawo? POdkładka pod korbe to chyba nie jest dobry pomysł.... ?jakas inna przyczyna, lub sposób na 'doregulowanie'?Pozdrawiam
rodszyld69 Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Ja bym spróbował popuścic linkę i zobaczyć jak sie ma prowadnica przerzutki do lini łańcuha na najmniejszej tarczy i wtedy naciągnąć z powrotem linkę i regulować
mig12345 Napisano 5 Września 2014 Autor Napisano 5 Września 2014 To oczywiste- od tego trzeba zacząc. Ale to ewidentnie nie to. Na małej tarczy linka jest luźna
rodszyld69 Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Raczej powinna być odpowiednio naciągnięta tak aby mozna było ją jeszcze przerzucić na większę tarcze
mig12345 Napisano 5 Września 2014 Autor Napisano 5 Września 2014 sorry ale w temacie poprosze. Ma być 'na granicy luzu' - jak już... :-)
rodszyld69 Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Na " granicy luzu" to ja mam tylną linkę, przednia jest u mnie w dwóch rowerach odpowiednio naciągnięta i przerzutki działają bez problemu Ale jak u Ciebie z takim naprężeniem działała to i powinna teraz. Wielkości tarcz chyba nie zmieniłeś
djzatorze Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Obstawiam zbyt wysoko zamocowaną przednią przerzutkę (bo była zmieniana z tego co zrozumiałem). Jeżeli nie była zmieniana i tak jak mówisz korba "oosadziła się" głębiej (w co wątpię) to i tak spróbowałby skorygować to wysokością zamocowania przerzutki.
mig12345 Napisano 5 Września 2014 Autor Napisano 5 Września 2014 Tarcze są te same i mam nadzieję, że równiez 9-rzędowe.... :-). Były w handlu takie 8ki? Wiem, że powinna - ale nie chce... dlatego pytam. @dzajtorze - przerzutka jest ta sama - zmieniły sie tarcze z przodu (przy okazji była 2 krotnie ściagana (sciągaczem) korba. do tego czasu (czyli po wymianie kasety i łancucha zmiana biegów była ok. jeżdziłem tak kilka dni ale przeskakiwało na srednim blacie wiec poszły do wymiany wszystkie. I po zmontowaniu problem. Objawy na niucha jakby tarcze były blizej osi roweru. (jakim cudem?) Na " granicy luzu" to ja mam tylną linkę, przednia jest u mnie w dwóch rowerach odpowiednio naciągnięta i przerzutki działają bez problemu Ale jak u Ciebie z takim naprężeniem działała to i powinna teraz. Wielkości tarcz chyba nie zmieniłeś Tarcze są te same i mam nadzieję, że równiez 9-rzędowe.... :-). Były w handlu takie 8ki? Wiem, że powinna - ale nie chce... dlatego pytam. @dzajtorze - przerzutka jest ta sama - zmieniły sie tarcze z przodu (przy okazji była 2 krotnie ściagana (sciągaczem) korba. do tego czasu (czyli po wymianie kasety i łancucha) zmiana biegów była ok. Jeżdziłem tak kilka dni ale przeskakiwało na srednim blacie wiec poszły do wymiany wszystkie. I po zmontowaniu problem. Objawy na niucha jakby tarcze były blizej osi roweru. (jakim cudem?)
rodszyld69 Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 a suport rozkręcałęś jesli tak to może jest żle skręcony, sprawdż. Albo ramiona korby są żle osadzone.
mig12345 Napisano 5 Września 2014 Autor Napisano 5 Września 2014 suport nie tykany - tylko korba z jednej strony - od blatów
rodszyld69 Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Według mnie to powinieneś trochę powalczyć z naciągiem linki i kręceniem baryłką i ewentualnie z śrubkami H i L. Powinna dac się ustawić. Może juz pora na wymianę linki i pancerza
djzatorze Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Ja też myślę że spokojnie się to da wyregulować. Toć przerzutka obsłuży tak samo suport z osią 113 jak i 120 mm
szaler Napisano 5 Września 2014 Napisano 5 Września 2014 Jeżeli jest problem z zejściem to jak już kolega @@rodszyld69 napisał, warto sprawdzić linkę i pancerz. Może coś bloguje?
mig12345 Napisano 5 Września 2014 Autor Napisano 5 Września 2014 no włąsnie tez mi sie wydawało to niemożliwe. Nie blokuje- XT ma silną sprzęzynę, a linka lużna. Chyba zdejmę przerzutkę i sprawdze czy cos nie blokuje przy dźwigniach....
Mod Team Puklus Napisano 6 Września 2014 Mod Team Napisano 6 Września 2014 Są pewne zestawienia niepoprawne dla pewnych komponentów. Np przerzutki nie chowają sie dostatecznie głęboko dla innego modelu korby, mimo odkręcania śruby L i linki. Z tego co pamiętam było to kilka razy właśnie z modelem XT. Nie wiem czym to może być spowodowane, korby obecnie sa robione pod linię 50mm. może to wina ramy.
mig12345 Napisano 14 Października 2014 Autor Napisano 14 Października 2014 Problem rozwiązałą podkładka pod miską suportu gr ok. 1,8 mm. Tarcze przesunęły sie w prawo i wszystko dało się bezproblemowo wyregulować. Ciekawi mnie nadal przyczyna.... ten sam suport, przerzutka, tarcze -a nie działało. Cuda jakie czy co? PozdrawiamM
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.