Skocz do zawartości

[1600] Romet Orkan 4.0 czy inny?

asen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Planuję wziąć się za pedałowanie na trochę poważniej od przyszłego sezonu. Jeżdżę głównie po asfalcie i ubitych ścieżkach i głównie pod górę (a potem z góry), pokonuję od 20 do 120km. Stąd kilka pytań: czy to dobry okres na zakup roweru, jeśli mógłbym na obecnym dociągnąć do końca tego sezonu? Czy cross będzie w moim przypadku najlepszym rozwiązaniem? (teraz mam górala)

Jesli tak, to czy Romet Orkan 4.0 w tym przedziale cenowym jest dobrym wyborem?

Pozdrawiam.

PS. Jestem w stanie dobić do 2 tys. jeśli gdzieś tam czai się niesamowita promocja na niesamowity rower.

Napisano

Sezon na przeceny ,obniżki czy rabaty się już zaczął więc jak szukasz sobie roweru to już teraz, później może brakowac najbardziej poszukiwanych rozmiarów. Pytanie jakiego masz górala. Jeżeli na kołach 26" a planujesz duzo asfaltu i ubitych ścieżek, to warto zamienić na większe koło. Wtedy masz już dwa rowery, ale jest jeszcze jedno wyjście.

Sprzedasz swego mtb jeśli jest to 26" i kupujesz mtb na kołach 29". Masz juz jeden rower ale może on posłużyć do jazdy po asfaltach itp, wtedy wystarczy tylko zamienić opony na węższe typu semi slick. Jedząc po terenie zakładasz szerokie papcie na koła i masz rower "górski". Orkan jest dobrym rowerem i można wyrwać go za dobre pieniądze , na podobnym osprzęcie jest ten  Unibike http://www.unibike.pl/crossfirediscgts.html. Więc na którego dostaniesz lepszą cenę tego mozesz kupić

Napisano

Dzięki za odp. Góral to 26". Mam do niego właśnie dwa zestawy opon i stosowałem ten sposób jednak lenistwo parę razy dało o sobie znać...

Planuję górala zostawić do bardziej ekstremalnych tras, w które już jednak wybieram się coraz rzadziej i myślę, że da on jeszcze na nich radę.

Romet aktualnie jest na allegro za 1550zł. Wydaje się to bardzo korzystną ofertą za taki rower?

http://allegro.pl/rower-romet-orkan-4-0-m-28-2014-hamulce-hydraul-i4567020626.html

Napisano

Cena dobra ale zapytac się o rabat nie zaszkodzi :) Ja bym szukał też po sklepach internetowych i kupiłbym tam gdzie najwięcej obniżą, o dobrą cenę trzeba samemu walczyć. Ale jak nic nie wywalczysz to i tak warto go kupić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...