zennez Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 Witajcie Zastanawia mnie czy znacie jakieś dobre aplikacje (na pc lub mobilne) służące do analizy i planowania tras pod względem profilu, prędkości, wydatku energetycznego, czasu przejazdu i mocy. Pamiętam jak chyba jeszcze w tamtym roku robiłem coś takiego na stronie profiler.prv.pl, jednak dzisiaj wyświetlają się tam tylko reklamy. Jeżeli korzystacie z takich programów to piszcie.
adhed Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 Strava chyba obecnie najlepsza. Wchodzisz w Dashboard > My Routes > Create New Route Dzięki dużej bazie danych, możesz wyznaczać trasę po najczęściej uczęszczanych drogach. Na dole pokaże się także profil wysokościowy trasy :-) Potem możesz wyeksportować ją do pliku .gpx
zennez Napisano 1 Września 2014 Autor Napisano 1 Września 2014 Dzięki, program ciekawy w wyznaczaniu trasy, ale nie ma tego co mnie dość mocno interesowało, czyli szacunkowe spalanie kalorii według wagi, wzrostu, wzniesień itd.
grzegorz1988wroc Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 Szacunkowe spalanie w programie jest lipne. Robiąc podjazdy i zjazdy pulsometr pokazał 600 spalonych kalorii więcej od programu, na płaskim 200 mniej. Mistrzem był licznik Cateye który pokazywał połowę tego co endo/pulsometr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.