Piotr80 Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 Witam, może ktoś będzie zainteresowany licytacją rowerów Northtec. Ceny bardzo atrakcyjne. http://www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/163316 Dla mnie za daleko żeby jechać... Pozdrawiam
remlik Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 Ciekawostka, adres firmy Artex, która sprzedaje/produkuje(?) Nothtec-i ...czyli padają najwyraźniej. W takim razie rowery nowe prawdopodobnie.
Mod Team michuuu Napisano 1 Września 2014 Mod Team Napisano 1 Września 2014 Czyżby kolejny producent miał kłopoty czy tylko sklep firmowy Northec. A może to jedno i drugie idzie pod młotek.
rodszyld69 Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 To jest sklep firmowy więc mi się zdaję że problem ma cała firma
przemekgrz Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 Skoro uważasz, że problem ma cała firma to po co w każdym możliwym poście wciskasz ludziom te rowery? Jak firma padnie to do ciebie powinni się zgłaszać z ewentualnymi roszczeniami gwarancyjnymi
rodszyld69 Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 Po pierwsze nie wciskam tylko proponuję bo maja te rowery dobry stosunek cena - osprzet. Po drugie nie jestem księgowym ani żadnym kierownikiem tej firmy aby wiedzieć na jakiej zasadzie funkcjonuje Northec. Jak Twoja głowa tego nie pojmuje to nie mój problem
przemekgrz Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 O moją głowę się nie martw. To nie ja zachowuję się jak natrętny handlarz.
rodszyld69 Napisano 1 Września 2014 Napisano 1 Września 2014 Nie jestem handlarzem i niczym nie handluję Uważam że proponowanie roweru w dobrej cenie nie jest czymś złym, zwłaszcza gdy dorównuje on jakością droższym modelom.
Mod Team michuuu Napisano 1 Września 2014 Mod Team Napisano 1 Września 2014 Skoro uważasz, że problem ma cała firma to po co w każdym możliwym poście wciskasz ludziom te rowery? Piszesz byle pisać czy jest jakiś niedostrzegalny sens tego?
Qugar Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Skoro uważasz, że problem ma cała firma to po co w każdym możliwym poście wciskasz ludziom te rowery? Jak firma padnie to do ciebie powinni się zgłaszać z ewentualnymi roszczeniami gwarancyjnymi Kolega Robszyld69 o domniemanych problemach firmy dowiedział się pewnie jak my wszyscy z tego tematu, więc nie wiem dlaczego masz do niego pretensje że poleca niezły rower w dobrej cenie z resztą nie on jeden . Sam czekałem na ich rowery na 2015r ale niestety chyba się nie doczekam
pawciok Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Witam, jest ktoś zainteresowany tą aukcją i planuje na niej się pojawić?
remlik Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Jeśli uda mi się wyrwać, to może podjadę, ale tak na 50% - jeszcze się nie dowiadywałem, czy faktycznie nówki i jakie rozmiary ram. W cenach wywoławczych z pewnością warto, ale trudno powiedzieć, jakie będzie zainteresowanie.
rodszyld69 Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Zainteresowanie może być ze strony sklepów. Mała cena zysk dobry a gwarancję mogą dać ze swej strony.
Rulez Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Trzeba by wiedzieć z którego rocznika te rowery, modela 2013 nie były dopracowane - geometria czy brak taperowanej sterówki w modelach kołem 27,5" ..., jeśli to modele 2014 to warto brać nawet bez gwarancji.
Piotr80 Napisano 2 Września 2014 Autor Napisano 2 Września 2014 Wszystkim zainteresowanym proponuję w dniu licytacji zadzwonić jeszcze do Kancelarii Komornika i upewnić się, że licytacja nie została odwołana. Wiem, że często tak się zdarza, bo w ostatniej chwili dłużnik znajduje jednak gotówkę... Co do przypuszczeń odnoście kondycji finansowej producenta: salon firmowy to zazwyczaj odrębny podmiot. Kłopoty sprzedawcy wcale nie muszą oznaczać kłopotów producenta.
rodszyld69 Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Dobrze by było jakby producent nie padł, ze względu na to że jest dobrą konkurencją. Nie wielką ale jednak konkurencją , na naszym rodzimym rynku dla Krossa, Unibike i Rometa.
Rulez Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Mbike też był konkurencją, i już ich nie ma ...
rodszyld69 Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Mam shottasa 06. Szkoda że Mbike padł ale dobrze że nie mam problemów z rowerem
tobo Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 przemekgrz, mozna polecic wiele rzeczy ktore sa dobrej lub swietnej jakosci, dostepne jako uzywane albo nawet nowe - czy to ze uwazam je za takie i ze je polecam oznacza ze ponosze odpowiedzialnosc za stan przedmiotu oferowanego w takiej czy innej aukcji?
przemekgrz Napisano 2 Września 2014 Napisano 2 Września 2014 Zupełnie nie o to mi chodziło. Ale dosyć off topu. Miejmy nadzieję, że jednak firma przetrwa.
ginn03 Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Rozmawiałem z osobą, która jest dobrym znajomym właściciela Northtec. Nie wie nic na temat tej licytacji, ale jeżeli chodzi o upadłość to jakaś plota. Firma ma się dobrze a we wrześniu startuje na targach z własnymi rowerami.
remlik Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 Nie ma firmy Northtec, to tylko marka. Producentem/sprzedawcą jest FHPU Artex i to w jej siedzibie ma się odbyć aukcja, wiec ewidentna ściema.
alef Napisano 4 Września 2014 Napisano 4 Września 2014 jakby ktoś chciał się wybierać...licytacja odwołana a tak btw...ten dług to bardzo stara sprawa. z marką northtec nie dzieje się nic złego...tak jak ktoś wyżej napisał rozwijają się
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.