Rero Napisano 25 Sierpnia 2014 Napisano 25 Sierpnia 2014 Witam, zerwał mi się gwint w śrubie trzymającej prawe ramie korby. I pytanie, jak ten gwint ze supprotu wyjąć ? Miał ktoś podobnie, jakieś rady ? Po wyjęciu śruby, było na niej trochę gwintu z supprotu, tak jakby części gwintu nie ma . Czy istnieje nadzieja wyjąć gwint ? Pozdrawiam .
Mod Team mrmorty Napisano 25 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 25 Sierpnia 2014 nadzieja wyjąć gwint czy śrubę z suportu?Sorry ale to jest jakoś nie po polsku napisane. Jeśli wyjąć kawałek śruby z suportu, to musisz wykręcić suport z ramy i zanieść do jakiegoś tokarza. Jeśli zaś chodzi Ci o naprawę gwintu to też czeka Cię wymontowanie suportu i wyprawa do tokarza. Jeśli to nie jest suport howitzer, to gwint na śrubie jest metryczny i jest szansa na ratunek
Rero Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Napisano 25 Sierpnia 2014 suport jest to coś http://static.frazpc.pl/board/2010/04/127130870338702292.jpg takiego . I śruba .. gwint jest w supotrze(?) , a główka śruby odpadła .
Mod Team Puklus Napisano 25 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 25 Sierpnia 2014 Jak dla mnie dokręcał ramie i ukręcił śrubę ... trzeba zdjąć korbę a śrubę jak wystaje złapać czymś i wykręcić, gorzej jak nie wystaje
Rero Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Napisano 25 Sierpnia 2014 No właśnie z 3mm około jest w środku :/ I dokładnie o opisaną sytuację wyżej mi chodziło
Mod Team Puklus Napisano 25 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 25 Sierpnia 2014 Jesteś że tak powiem w DU...ŻEJ kropce pasowało by mieć wykrętak. To kosztuje, albo lewe wiertło ( a są takie ? ) i wiertarka z lewymi obrotami i pewnie by sie dało jak śruba bez oporów sie by kręciła ... jak dla mnie przegrana sprawa.
Rero Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Napisano 25 Sierpnia 2014 Gwint, który był w supporcie. Zrobiłem w nim dziurę wiertłem 4mm, przyłożyłem mocniej do tego otworu śrubokręt krzyżowy, i wykręciłem urwany gwint. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.