Skocz do zawartości

Shimano Acera, 9-speed nie schodzi na mniejsza zębatkę

jajko267

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Jestem tu nowy i dlatego na wstępie wielkie dzięki za pomoc. W Polsce kupiłem rower   Specialized CrossTrail Sport Disc i przewiozłem go sobie w aucie do Uk, bo tutaj nie było takiego koloru jak chciałem. Przed samym wyjazdem rower był dodatkowo serwisowany. Wczoraj mój kolega nim chwilkę jeździł i tylny napęd działał. Dzisiaj jadąc do pracy zauważyłem że napęd przerzuca tylko do góry a nie wraca w dół i w ten sposób jest na najwiekszej zębatce i nie chce zejść na dół.  Dzwoniłem do sklepu w którym kupiłem , ale dzisiaj jest sobota i nie ma mechanika. Podczas transportu na tylnym kole położyłem zapakowane przednie koło, które jest dość lekkie ,więc nie wiem czy to miało jakiś wpływ. I teraz pytanie czy mogę tutaj coś sam pokombinować czy muszę iść do serwisu. Dzięki

Napisano

do góry szła bez problemu i kiedy zmieniam na manetce do góry to czuję opór ,ale kiedy daję żeby dawał na dół do w manetce nic się nie dzieję. Także jest na samej górze i nie ma ochoty zejść na dół :)

Z tego co widzę to linka jest prosta i jest naprężona i wygląda to tak jakby manetka nie chciała puścić linki do dołu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...