redowy Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 witam, potrzebuję porady w sprawie zakupu roweru (MTB) do jazdy rekreacyjnej, nie wyczynowej min100km/tydzień - ale dość intensywnej teren średnio górzysty, lasy i bezdroża sporadycznie ulica . Wymiary kierowcy 182cm/80kg. Zakup całości z naciskiem na ramę ( chodzi mi o solidną ramę na parę lat ) - całą resztę łatwiej wymienić sukcesywnie. koszt do 1000 pln. może być używka ale nie ze średniowiecza- tak abym mógł nią jeżdzić i nie wymieniał wszytkiego od razu. co polecacie ?
wiater Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 · Ukryte przez safian, 21 Sierpnia 2014 - Brak powodu Ukryte przez safian, 21 Sierpnia 2014 - Brak powodu Polecam zwiększyć budżet.
Mod Team safian Napisano 21 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 21 Sierpnia 2014 A ja polecam zacząć od czytania... http://www.forumrowerowe.org/topic/14497-1000zl-rower-mtb/
marco68 Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 A ja polecam używke, można trafić fajny rower .
redowy Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Napisano 21 Sierpnia 2014 czytałem tylko jak pisałem dla mnie może być ostrzęt średni a rama i amor lepszy A ja polecam używke, można trafić fajny rower . a co konkretnie - model, jaką markę ze względu na ramę?
marco68 Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 Nie napisze ci co konkretnie, musisz obserwować aukcje ,nikt nie wystawie ci konkretnego roweru pod ciebie, raz jest taki innym razem inny, niedługo kończy się sezon, może będzie więcej?
modelarz Napisano 21 Sierpnia 2014 Napisano 21 Sierpnia 2014 W tym budżecie kupisz rower na niskim osprzęcie i podstawowych częściach. Więc tu praktycznie nie masz wyboru jeśli chodzi o wyższość jednego elementu nad innymi. Po za tym to w tej kwocie praktycznie wszystkie ramy będą na podobnym poziomie, tak samo firma nie ma tu większego znaczenia. Jeśli chodzi o rower(ramę) na lata to warto poszukać takiego z hamulcami tarczowymi, które również będą lepszym wyborem na takie warunki. Dlatego najlepiej było by szukać czegoś używanego. Z tym że najlepiej samemu zacząć przeszukiwać oferty z okolicy i potem wstawić linki do oceny. Bo nikt do końca nie oceni stanu roweru tylko przez internet.
redowy Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Napisano 21 Sierpnia 2014 Nie napisze ci co konkretnie, musisz obserwować aukcje ,nikt nie wystawie ci konkretnego roweru pod ciebie, raz jest taki innym razem inny, niedługo kończy się sezon, może będzie więcej? \jasne rozumiem ale mój rower się rozsypał potrzebuję czegoś na już, z dobrą aluminiową ramą nawet kosztem budżetowego osprzętu ... nie chcę kupować makrokesza......resztę bedę wymieniać w następnym sezonie potrzebuję jakieś kilka modeli, na które mam polować np. takie coś - http://allegro.pl/bulls-stone-cold-sr-suntour-xct-i4518199603.html warto? na co zwracać w ramie uwagę ? ta wygląda jakoś "ordynarnie" spawana
redowy Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Napisano 22 Sierpnia 2014 a te dwa ? co o nich sądzicie ? http://olx.pl/oferta/rower-kellys-viper-CID767-ID6GLTN.html http://olx.pl/oferta/scott-voltage-yz-25-rama-l-CID767-ID6NGvJ.html
rodszyld69 Napisano 22 Sierpnia 2014 Napisano 22 Sierpnia 2014 Scott klasę napędu ma podobną do Kellysa ale ilość przełożeń ma większą 3x8 więc na pewno ma piaste na kasetę. Dodatkowym atutemza Scottem jest rama przystosowana już pod hamulce tarczowe. Według manetek Kellysa posiada on napęd 3x7 więc jest prawdpodobne że tylna piasta jest na wolnobieg
redowy Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Napisano 22 Sierpnia 2014 Scott klasę napędu ma podobną do Kellysa ale ilość przełożeń ma większą 3x8 więc na pewno ma piaste na kasetę. Dodatkowym atutemza Scottem jest rama przystosowana już pod hamulce tarczowe. Według manetek Kellysa posiada on napęd 3x7 więc jest prawdpodobne że tylna piasta jest na wolnobieg ale biorąc pod uwagę tylko ramę to Scott ?
rodszyld69 Napisano 22 Sierpnia 2014 Napisano 22 Sierpnia 2014 tak wybrałbym Scotta ale musisz wziąć pod uwagę że ta rama jest tylko pod hamulce tarczowe
redowy Napisano 22 Sierpnia 2014 Autor Napisano 22 Sierpnia 2014 tak wybrałbym Scotta dzięki - jeszcze jedno - warto za tą cenę? i L (19) to na jaki wzrost?
rodszyld69 Napisano 22 Sierpnia 2014 Napisano 22 Sierpnia 2014 178- 184 cm czy warto? tak- jesli nie masz wiekszego budżetu i Twoje wymagania mieszczą się w klasie tego roweru, spróbuj co nieco się potargować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.