Skocz do zawartości

[700-800]Rower MERIDA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WOJTEK97

właśnie tego nie wiem czy jest mało jeżdżony ale czy rama 18 nie będzie za mała na mój wzrost 182 cm ?

a tak po za tym jaki byś cie polecali mi rower ? tak do 800 zł typu takiego jak jest w linku wyżej jazdzić chce wszędzie asfalt  lasy żwir itp i mam pytanko jeszcze jedno czy warto właśnie do tych moich wymagń kupić górala z amortyzatorem z tyłu ?

Napisano

właśnie tego nie wiem czy jest mało jeżdżony ale czy rama 18 nie będzie za mała na mój wzrost 182 cm ?

No to co najmniej 19 by się przydała. 

kupić górala z amortyzatorem z tyłu ?

W tym budzecie nie ma nic godnego uwagi - sam się teraz męczę z takim wynalazkiem, ani kupić nikt nie chce ani wkładać kasę żeby jeździł się nie opłaca...
Napisano

Full za 800zł na asfalt i żwir? Ani nie dostaniesz przyzwoitego roweru tego typu za tę kasę, ani nie ma to większego sensu na takie warunki.

Co do wielkości ramy, to mam 180cm i jeżdżę Mattsem 300 18" - wg mnie jest ok, ale wiadomo że trochę się rożni od tego co pokazałeś. Swojego czasu przymierzalem się tez do 16" i 20”, na pierwszym mógłbym nawet jeździć ale trzeba było mocno wysunąć podsiodłówkę, w drugim był już zdecydowanie za mały przekrok...

Napisano

http://olx.pl/oferta/rower-gary-fisher-aquila-retro-bike-cr-m-CID767-ID6Hmfl.html#06f681b76b

Bo jakakolwiek "amortyzacja" w tej cenie tylko odbiera frajdę z jazdy, powoduje problemy i dodaje kilogramów. Rama ze stali cro mo  tłumi drgania dużo lepiej niż alu, mała - bardziej zwrotna, a można wsadzić sztycę dłuższą i dopasować pod siebie.

Za 100-150 pln wymienisz sobie przerzutkę i manetki na cos nowszego i masz rower nie do zajechania.

Jeśli nie ten, to szukałbym czegoś podobnego na starej markowej, dobrej ramie stalowej ze sztywnym widelcem. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...