Mardrom Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Witam. Spotkałem się z nietypową sytuacją. Jak już wspomnialem na tym forum- przerabiam starą, kupioną za psie pieniądze szosę na fix'a. Teraz przyszedl etap malowania ramy po udanym malowaniu widełek (co było niejako testem czy sie w ogole oplaca zdzierać lakier). Wszystko już mam zdemontowane i rama jest przygotowana do traktowania jej papierem sciernym, tylko wkład suportu nie daje za wygraną. Od strony przeciwnapędowej miskę bez problemu dało się odkręcic, nie musiałem nawet używać narzędzi, natomiast ta od strony korby ani drgnie. http://zapodaj.net/cb9ea5a20ba20.jpg.html Próbowałem to odkręcić żabką (klucz, którego używam do sterów jest doslownie kilka rozmiarów za mały a większego nie mam), jak możecie się domyślić bez efektów. Nakrętka nie jest okrągła, po przeciwległych względem siebie stronach jest spłaszczona , ale niewiele mi to dało :/ Macie jakieś pomysły?
seraph Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Rozbierasz ramę do gołego razem z korbami i zaciskasz tę nakrętkę w imadle. Potem używasz ramy jako klucza (kręcisz ramą) i nakrętka powinna puścić - możesz psiknąć WD-40 od środka na noc. Pamiętaj tylko, że ta miska ma lewy gwint, więc odkręca się w prawo.
Mardrom Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Napisano 16 Sierpnia 2014 Z tym że mechanizm korbowy tu jest dosyć dziwny- ramiona korby są na klin ale w moim jubilacie suport całkiem inaczej wygląda (tu miski są nakręcane, tam nabijane) i dopóki nie odkręce tej miski to nie zdejmę korby :/
Mod Team Puklus Napisano 16 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 16 Sierpnia 2014 Mógłbyś dać więcej zdjęć ?
Mardrom Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Napisano 16 Sierpnia 2014 A czego dokladnie zdjęcia chcesz? Musiałbym skoczyć do garażu, gdzie obecnie znajduje się wydmuszka
seraph Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 To bardzo dziwne, że nie da się zdjąć korby, bo to oznaczałoby, że nie da się zdjąć miski z osi po odkręceniu. Daj zdjęcie frontu korby.
Mardrom Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Napisano 16 Sierpnia 2014 Korba po odkręceniu miski przeciwnapędowej stała się luźna, po dokręceniu takowej miski znowu jest sztywna. Myślę, że po odkręceniu miski ze strony napędowej po prostu zdejmę ją bez problemu. Pozwolisz, że zdjęcia dostarczę jutro? teraz w garażu nic nie widać a do tego jeszcze mnie ktoś po drodze porwać może
seraph Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 No, ale nawet na logikę: korba gdyby miała wyjść po odkręceniu miski to równie dobrze wyszłaby i teraz Przecież jej w środku nic nie trzyma no bo jak, ale zobaczymy zdjęcia to ocenimy i wiadomo, że nie będziesz po nocy biegał z aparatem - jeszcze w sobotę
Mardrom Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Napisano 16 Sierpnia 2014 No mi się też wydaje, ze cos tu jest nie tak ale naprawdę zachowuje się, jakby coś jej przeszkadzało w wyjściu. Nie mam co do tego żadnych słów bo sam się pierwszy raz z takim czymś spotykam. Z drugiej strony biorąc to na logike to przecież oś musi przejsc przez miskę bez trudu (inaczej przeciez to by nie mialo sensu) więc nawet zakręcona powinna ją przepuscicedit: Napisalem to samo co ty >.< Facepalm
Mardrom Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Napisano 17 Sierpnia 2014 No więc wróciłem z porcją zdjęć i filmikiem. Oto i filmik.Oto i zdjęcia :E To coś powinno sie znajdowac w temacie Ad Absurdum ps. widok tak zasyfionej mufy boli, prawda? :/
Mod Team Puklus Napisano 17 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2014 Z tego co widzę to oś jest wyciągana z ramienia korby, bo jest otwór na klina. Więc musiało to przykorodować i to porządnie. trzeba to jakoś rozpołowić.
Mardrom Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Napisano 17 Sierpnia 2014 TO by bylo nawet logiczne. Sprobowac jakimś WD40 albo benzyną ekstrakcyjną?
Mardrom Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Napisano 17 Sierpnia 2014 I mam sprobowac rozczłonować ramie korby z... pająkiem? Chyba dobrze zrozumialem
Mod Team Puklus Napisano 17 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2014 Ściągacz do łożysk. I zejdzie bez masła.
Mod Team Puklus Napisano 17 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 17 Sierpnia 2014 No chyba że jakaś reszta klina w środku siedzi, to trzeba ja wybić
Mardrom Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Napisano 18 Sierpnia 2014 NIee no, klin cały wyszedł zarówno po jednej jak i po drugiej stronie
Mardrom Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Napisano 19 Sierpnia 2014 Dobra. Zauważyłem istotny szczegół -.- W miejscu, gdzie ramie korby zasłania pająk, jest ono z nim zespawane. No trudno, zaniose rame do serwisu, niech mi wykręcą miske i skręce to jak bylo (oczywiscie po odpowiednim oczyszczeniu i nasmarowaniu łożysk osi i misek) a o wymianie korby pomyśli się w przyszłości.
Mod Team Puklus Napisano 20 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 20 Sierpnia 2014 To by wszystko tłumaczyło ... Na twoim miejscu zastanowił bym sie nad nową korba.
Mardrom Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Napisano 20 Sierpnia 2014 No tak. Oczywiście zieloną, biorąc pod uwagę projekt kolorystyczny. Z tym że mnie trochę kasa boli, więc korbę wymienię dopiero w przyszłości ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.