Skocz do zawartości

[do 1250 zł] rower

cyklon

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
Napisano

Wybaczcie że odkopuje mój temat. Dziękuje wszystkim za pomoc, trochę czasu minęło i dopiero teraz dojrzałem do decyzji kupna roweru. Tak jak wcześniej pisałem

181 cm wzrostu, 85 kg wagi. Poszukuje rowerku dla początkującego - ale żeby już był na lata o ile jest to możliwe w tej cenie.

Teren jazdy - mieszany. Głównie do pracy po asfalcie, ale dłuższe wycieczki krajowe też chciałbym zaliczać ( szosy, pola, rzadziej las )

Mój typ dzięki waszym propozycją padł na Kands Maestro, w sumie byłem już zdecydowany na kliknięcie kupna, ale chciałem zobaczyć jaka jest możliwość kupna tego rowerku stacjonarnie u mnie w mieście. W jednym ze sklepów rowerowych usłyszałem, że ten rower to lipa (typowa budżetówka, nawet nie chce przytaczać tu argumentów gościa w sklepie) i proponował mi Unibike Flash w podobnej cenie, że praktycznie każdą część ma lepszą jak ten Kands.

Mój budżet to gdzieś około 1400 zł w tym momencie. Tutaj pytanie - coś się zmieniło czy dalej na tego Kandsa można liczyć? (ew. inne propozycję)

Dziękuje i pozdrawiam.

Napisano

Niemało kandsów maestro już jeździ u forumowiczów i jakoś nie słychać by się sypały - ani na potęgę ani w ogóle :)

A unibike flash ma lepsze wszystkie części od kandsa maestro ????  ciekawostka przyrodnicza .... :)

Bo że chwyty ma lepsze - to pełna zgoda...

Napisano

Taka opinia jest oczywista, skoro to Unibika ma w sklepie, a nie Kandsa. Nie jestem w stanie porównać jakości ram, ale w osprzecie Kands bije Flasha na głowę.

Napisano

praktycznie każdą część ma lepszą jak ten Kands.
 Trochę przesadził ale trzeba przyznać że koła są lepsze w Unibike, ramy Unibike mają dobrą opinię jeśli chodzi o malowanie i wytrzymałość Kandsy malowanie maja nieszczególne (wystarczy poczytać opinie http://www.forumrowerowe.org/topic/138905-rower-kands-maestro-2013-test-etapowany/) Amortyzatory maja tej samej klasy, manetki, przerzutki i korba klasa wyżej w Kands-ie. Napęd: Unibike-3x7 , Kands- 3x8.
Napisano

Dzięki panowie, z tego Unibike flash kompletnie zrezygnowałem. W przyszłym tygodniu do sklepu u mnie w mieście ma zajechać Kands Maestro, zobaczę. Gościu mi proponował jeszcze takie coś http://allegro.pl/nowy-rower-cross-brennabor-sabotage-deore-lockout-i4909102958.html . Dość nieznana firma w Polsce - warto się interesować czy już lepiej pozostać przy Kandsie ( pewniejsze ). Miejmy nadzieje, że to mój ostatni post. Wiosna się robi za oknem - trzeba zacząć jeździć.

Pozdrawiam!

Napisano

Jeśli będziesz miał oba rowery obok siebie do przymiarki to według mnie można się tym zainteresować, jak z jakością ramy nie mam zielonego pojęcia bo marka faktycznie nie jest mi znana. Napęd w tym rowerze jest "chyba" 9 rzędowy także lepiej niż w Maestro...gdybym miał wybierać nie przyglądając się temu rowerowi to mimo wszystko wziął bym Maestro.

Napisano

Dość nieznana firma w Polsce - warto się interesować czy już lepiej pozostać przy Kandsie ( pewniejsze )
 Sabotage to Niemiecka marka katalog. Tylko nie wiem co jest starsze, ta strona internetowa czy ten Brennabor Sabotage. Gdybym ja kupował crossa to między Kandsem a Sabotage wybrałbym tego drugiego. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...