MariooPL Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam Mam oto taki nowy sprzęt: 1. Korba FC-M670 175mm 42x32x24 2. Manetka SLX SL-M670 3. Przerzutka SLX FD-M671 Downswing założyłe i niby wszystko Dyna-Sys ale gdy mam ustawiona manetkę i przerzutkę na najmniejszym blacie, i gdy przełączam na środkowy przerzutka zaraz wskakuje na największą a manetka pokazuje że jest na środkowym. Czy coś robią źle przy montażu ?? jeszcze jedno pytanka, po założeniu tej korby a z tyłu kasety CS-HG81-10 wydaje mi się ze łańcuch będzie mocno po skosie jesli z przodu będzie najmniejsza a z tyłu największa zębatka czy tak ma być ?? z góry dzięki za pomoc
Mod Team Puklus Napisano 15 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2014 Linkę źle zakręciłeś ...
mklos1 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Wygląda jakby linka była za mocno naciągnięta. Przeprowadź regulację i ustawienie zgodnie ze sztuką. Instrukcji jest od groma... wydaje mi się ze łańcuch będzie mocno po skosie jesli z przodu będzie najmniejsza a z tyłu największa Usuń stosowną ilość podkładek spod suportu.
Mod Team Puklus Napisano 15 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2014 A przypatrz sie co widzisz na zdjęciu
MariooPL Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Napisano 15 Sierpnia 2014 @mklos1 tak właśnie myślałem, ale wszędzie gdzie patrzyłem pisało żeby po stronie napędowej dać dwie a po przeciwnej jedną. @Puklus a możesz dokłądniej co widać na zdjęciu
szybkilopez Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Ustaw manetkę na jedynkę i tak samo przerzutkę, i naciągnie linkę, a później szczegółowa regulacja śrubkami H i L
Mod Team Puklus Napisano 15 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 15 Sierpnia 2014 Albo ja jesteś ślepy albo wy nie widzicie ze ma linkę zakręconą nie po tej stronie śruby ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.