lpoya Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Prosze o pomoc w doborze lańcucha do Shimano model CS-770 XT na 9 biegów kaseta jest używana w dobrym stanie obecnie posiadam łancuch SHIMANO HG53 ale juz swoje przejechal, stad moje pytanie jaki bylby najlepszy moze jakis sram? Uzywany czy nowy?
GhOsTwrc Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 nowa kaseta 9 rz XT 770 + 2x łancuch Campagnolo C9 Rekord i 10000 km maja za soba i zestaw dalej działa;) oczywiscie mam nowy bo na wyscigi te 10000 to za wiele. Dziwne ze nie przeczytales o tym na forum sa setki postow:>
beskid Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Tak krucho z kasą, że jedziesz na używkach tam gdzie się tego robić nie powinno?? Kup to samo lub klasę wyżej LX'a lub coś Connex'a. C9 może mu się nie przyjąć do tej kasety i jest to bardzo prawdopodobne.
seraph Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Łańcuch swoje przejechał z tą kasetą? Przeskakuje? Jeśli więcej niż kilkaset km to nowy może się nie przyjąć, a przynajmniej na najmniejszych zębatkach będzie skakał i nie ważne, że na oko kaseta dobrze wygląda... Łańcuch tylko nowy i najlepsze są Connex i Campagnolo. SRAM, Shimano i KMC nie robią za dobrych łańcuchów chyba, że te horrendalnie drogie...
lpoya Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Napisano 7 Sierpnia 2014 kaseta ma 200km kupilem okazyjnie. a lancuch jest od starej kasety hg50
seraph Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Nowy łańcuch powinien niby "siąść", a nawet jeśli nie to się ułoży do ostatniego biegu. Kup nowy łańcuch najlepiej jakiś lepszy z przytoczonych wyżej.
Mod Team Puklus Napisano 8 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 8 Sierpnia 2014 Ja do 760tki i 770tki używałem i używam connexa 800.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.