Skocz do zawartości

[dętka] Częste "flapy"- pomoc w lokalizacji problemu

Dath

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od pewnego czasu bardzo często przebijają mi się dętki w tylnej oponie (średnio co 100km). Sprawdziłem już prawie wszystko co może być tego przyczyną. Jedyne co zauważyłem to lekko przesunięta opaska na obręczy (przesunęła się w kierunku rantu felgi i lekko zagięła z jednej strony) udało mi się przesunąć ją z powrotem, ale nie wyprostować :/. Czy ta opaska może być przyczyną tych częstych "flapów"? Jeżeli tak to czy da się ją wyprostować, czy trzeba wymienić? 

Z góry dzięki za pomoc! 

Napisano

Wszystko jest możliwe dlatego nic prostszego jak wymienić opaskę. Pytanie też jak wygląda przebicie bo przetarcie różni się od tego klasycznego przebicia z dziurką.

Napisano

Tak pewnie też zrobię, bo tylko to mi już zostało. Przebicie występuje od środka nie jest to przetarcie tylko dziurka. Opaska jest z nylonu z tego co pamiętam (wydaję mi się, że to jest standardowa opaska Mavic'a- była w kołach od początku).

Napisano

Tak pewnie też zrobię, bo tylko to mi już zostało. Przebicie występuje od środka nie jest to przetarcie tylko dziurka. Opaska jest z nylonu z tego co pamiętam (wydaję mi się, że to jest standardowa opaska Mavic'a- była w kołach od początku).

Taką opaskę ciężko przywrócić do stanu fabrycznego, ja bym ją wymienił.

Dobrej jakości produkty to np Vittoria, BBB, właśnie Mavic.

Taśma izolacyjna też się sprawdza bez problemu w przypadku kół mtb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...