osa87 Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Witam, mam amortyzator ZOOM Ultima 550 s/n : b27 7421939 , Potrzebuje wiedzy na jego temat. Znaczy czy jest w ogóle w miarę czy totalny szrot. Ile może kosztować? Jaki to typ ? (Chyba olejowy tak mi się zdaje ale mogę się mylić ) I czy nadaje się do jazy w terenie lekko górzystym . Dziękuję z góry za odpowiedzi .
Bartosz111 Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Ma ZOOM w nazwie - zapewne jest szrotem Niestety niezły wideł trochę kosztuje, a zoom nie należy do czołówki. Jest bardziej popularny w rowerach za 300 zł. Czy się nadaje do jazdy w górzystym terenie? Nie sądzę (chyba żaden zoom się nie nadaje), bo to ledwo co się ugina.
Mod Team sznib Napisano 4 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2014 Cała wiedza na temat Zoomów jaką należy posiadać jest taka że należy ten pseudouginacz zmienić na coś porządnego, jeśli chcemy powiedzieć ze mamy w rowerze amortyzator, nie atrapę. Dodatkowo należy wiedzieć że uszczelki zamontowane w tym cudzie techniki marketowej są wyjątkowo podłej jakości, zupełnie nie spełniają swojej roli, w wyniku czego do wnętrza dostaje się brud w tempie ekspresowym, co prowadzi do zatarcia i przemiany pseudouginacza w widelec sztywny o wyjątkowo dużej wadze. Twory marki Zoom przeznaczone są do rowerów komunijnych, które służyć mają do jazdy dookoła bloku lub ogródka i tylko i wyłącznie w takich warunkach dają radę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.