Skocz do zawartości

[amortyzator] zoom ultima 550 - potrzebuje wiedzy na jego temat

osa87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam amortyzator ZOOM Ultima 550 s/n : b27 7421939 , Potrzebuje wiedzy na jego temat.

Znaczy czy jest w ogóle w miarę czy totalny szrot.

Ile może kosztować? 

Jaki to typ ? (Chyba olejowy tak mi się zdaje ale mogę się mylić )

I czy nadaje się do jazy w terenie lekko górzystym .

Dziękuję z góry za odpowiedzi .

Napisano

Ma ZOOM w nazwie -  zapewne jest szrotem :) Niestety niezły wideł trochę kosztuje, a zoom nie należy do czołówki. Jest bardziej popularny w rowerach za 300 zł. Czy się nadaje do jazdy w górzystym terenie? Nie sądzę (chyba żaden zoom się nie nadaje), bo to ledwo co się ugina.

• Mod Team
Napisano

Cała wiedza na temat Zoomów jaką należy posiadać jest taka że należy ten pseudouginacz zmienić na coś porządnego, jeśli chcemy powiedzieć ze mamy w rowerze amortyzator, nie atrapę. Dodatkowo należy wiedzieć że uszczelki zamontowane w tym cudzie techniki marketowej są wyjątkowo podłej jakości, zupełnie nie spełniają swojej roli, w wyniku czego do wnętrza dostaje się brud w tempie ekspresowym, co prowadzi do zatarcia i przemiany pseudouginacza w widelec sztywny o wyjątkowo dużej wadze. Twory marki Zoom przeznaczone są do rowerów komunijnych, które służyć mają do jazdy dookoła bloku lub ogródka i tylko i wyłącznie w takich warunkach dają radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...