T0Y0T Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Wyjeżdżam na tydzień, a kilka dni temu wymieniłem kasetę, korby i łańcuch. Będzie czekalo tam na mnie bloto, woda i piach. Martwię się o łańcuch. Jeśli założę stary to po ok. 500 km coś się stanie? Czy lepiej jechać na nowym?
Mod Team Puklus Napisano 3 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 3 Sierpnia 2014 Stary łańcuch do nowej kasety to nie trafiony pomysł, podobnie jak odwrotna sytuacja. lepiej wydać trochę grosza
T0Y0T Napisano 3 Sierpnia 2014 Autor Napisano 3 Sierpnia 2014 Kupię najtańszy łańcuch jaki będą mieli i z głowy
Mod Team Puklus Napisano 4 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2014 Tylko tobie sie tak wydaje bo za 500km napęd pójdzie w kosz
kamfan Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 Dokładnie Kupisz najtańszy łańcuch i za 500 km, cały napęd do wymiany... Najlepiej jeździć na tym nowym łańcuchu, a jak boisz się wpływu błotka to szmatka i smar w kieszeni, co 50 km PIT STOP - czyszczenie i smarowanie Zresztą ile Ty chcesz zrobić tych km w błocie? Jak 50-100 to niepotrzebnie panikujesz, jak 500 km to łańcuch dostanie po dupie, ale taki urok jego pracy... Rower MTB ma być ubłocony, jak nie chcesz jeździć rowerem w błocie i oszczędzać napęd to po prostu kup szosę lub crossa...
T0Y0T Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisałem że wyjeżdżam, w domu nie mam takich terenów i po co mi tu niszczyć łańcuch? ;p po szosie to sb mogę samochodem pojeździć
Mod Team Puklus Napisano 4 Sierpnia 2014 Mod Team Napisano 4 Sierpnia 2014 Najtańszy łańcuch sie zużywa nawet jak na nim psa wyprowadzasz ale jak tam uważasz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.