Skocz do zawartości

[+/-10000zł] All mountain co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem nowy na tym forum i kompletnie zielony w tematyce rowerowej, jako że mieszkam w Szwajcarii i gór nie brakuje postanowiłem w końcu ruszyć 4 litery i zacząć trochę aktywniej spędzać czas, poszukuję więc roweru na którym będe mógł pojeździć po scieżkach rowerowych ale też polatać po górach, wyciągi zjazdy itp, kompletnie nie mam pojęcia co wybrać na jakich kołach itp, trafiłem na początku na rower Trec Remedy ale mój budżet chyba tego nie ogarnie, jeździłem po kilku sklepach rowerowych ale też co pracownik to inne zdanie, najbardziej polecanymi rowerami tutaj w tym przedziale cenowym jest GHOST AMR 7500 LUB AMS 7500 ale też nie znam za bardzo różnic w tych rowerach oprócz rozmiaru kół, proszę o wyrozumiałość nie bić nie krzyczeć bo chciałbym jakoś powoli wejść w ten temat

Napisano

Koła same w sobie są różnicą ..., do tego model AMR ma ramę wykonaną w innej technologii oraz amortyzator z osią przednią 15 mm i tylną 12 mm, AMR jest nowocześniejszą konstrukcją, w dodatku z powodu większych kół i nieco większego obniżenia suportu i sztywniejszego połączenia widelca z kołem przednim , oraz ramy z kołem tylnym - dającym się pewniej prowadzić w trudniejszym terenie

Napisano

tylkoe z tego co widzę w moim katalogu amr jest dostępny z kołami 26" a asx 27,5, czyli mam rozumieć że większe koła będą sie lepiej sprawować w trudnym terenie?

Napisano

tylkoe z tego co widzę w moim katalogu amr jest dostępny z kołami 26" a asx 27,5, czyli mam rozumieć że większe koła będą sie lepiej sprawować w trudnym terenie?

Standard 27.5 to odpowiedź przemysłu rowerowego na narzekania niektórych użytkowników na niedostatki w zachowaniu rowerów 29er. 

A że lepiej sprzedać coś nowego niż pucować coś co jest na rynku więc mamy nowy standard :) Trzebi on z rynku 26tki.

Są tacy co czują różnicę, inni nie czują jej wcale.

Napisano

nie twierdze ze nie ma mozliwosci wyboru na 27,5" ale poprostu moj katalog pokazuje tylko 26" byc moze jest to dosc okrojona broszura ze sklepu i mozna zamowic cos innego, bardziej skupil bym sie na tym czy ghost bedzie dobrym wyborem czy za te pieniazki mozna trafic cos lepszego 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...