Skocz do zawartości

[zerwana sroba] amortyzator zoom 329

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że to pewnie m6 weź brzeszczot natnij rowek ok 1mm głęboki. Płaski śrubokręt i wykręć, jak delikatnie natniesz piwot to też nic się nie dzieje

Napisano

Powstanie karbu przy przednim hamulcu to "BARDZO MONDRY" pomysł. I żadne punktaki nie zadziałają. Takie akcje to w samochodzie, a nie w rowerze. Powyginasz tylko amortyzator, albo piwot. Z reszta to jest tam za małe, żeby dobrze przyłożyć siłę. Rozwierć jakimś małym wiertlem do metalu tą śrubę i sama wypadnie. Robiłem tak z śrubami nie do odkręcenia w rowerze. Gwint przeżył i można było wkręcać śruby na nowo. W dodatku było to bardzo słabej "klasy" koło o ile można o czymś takim mówić w makrokesz. Jeżeli dobrze to zrobisz to będzie jak nowe i nic nie będzie ruszone.

Napisano

Nie ma problemu ze zlikwidowaniem takiego nacięcia zwykłym pilnikiem, po drugie taka metoda jest prostsza niż rozwiercanie śruby zwłaszcza ręczną wiertarką - nie każdy ma dostęp do stołowej.

Napisano

To nie będzie to samo. Nie będę pisał dlaczego, bo można o tym książkę napisać. Poza tym ewentualne problemy z założeniem hamulca itd. I żeby była jasność zrobiłem to zwykłą wiertarką ręczną bez żadnych imadeł itd. położyłem koło i jedną ręką i kolanem przytrzymywałem koło, a w drugiej ręce wiertarka. Zrobić to dużo mniejszym wiertłem niż jest gwint, a potem tylko poszerzać powstały otwór. Resztki śruby, które zostaną na gwincie same wypadną. U mnie się same wykręciły i powychodziły z drugiej strony jako wióry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...