Skocz do zawartości

[wolnobieg] nie wchodzi 7 bieg

Michael788

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wszystkie przełożenia dzialają dobrze. Nie do końca działa mi przełożenie na 7-ostatnią zembatkę. Gdy jadę  z góry przy minimalnym obciążeniu, i z tyłu wkładam 7, łańcuch dygota bo przeżudka napycha go na zembatkę. Nie chce wejść tak odrazu. Musze naprawde chwilę popedałować aby weszło. Dodam jeszcze że dzieje sie tak tylko przy przelożeniu z 3x6 na 3x7. Z przełożeniami 1x6 na 1x7 i 2x6 na 2x7 nie ma problemu. Denerwuje mnie to że jadąc po prostym musze zredukować na 2 zembate przy korbie aby weszła mi 7 zembatka na wolnobiegu. Gdy chce zredukować na przypuśćmy 3x4, 3x5 ( jest leciutko pod górkę) Nie chce mi wejść ta siódemka -,-

Napisano

Przerzutka do regulacji.

Wykręć o obrót śrubę regulacyjną L w tylnej przerzutce - to pozwoli jej bardziej odciągać łańcuch i powinno zacząć spadać. Jeśli nie zadziała to śrubę baryłkową (opór pancerza) przy przerzutce wkręć o pół obrotu -to dodatkowo lekko poluzuję linkę.

Jeśli i to nie zadziała to trzeba będzie wyregulować od zera.

Napisano

Przerzutka do regulacji.

Wykręć o obrót śrubę regulacyjną L w tylnej przerzutce - to pozwoli jej bardziej odciągać łańcuch i powinno zacząć spadać. Jeśli nie zadziała to śrubę baryłkową (opór pancerza) przy przerzutce wkręć o pół obrotu -to dodatkowo lekko poluzuję linkę.

Jeśli i to nie zadziała to trzeba będzie wyregulować od zera.

ale jak polucuje eL-ke to może byc problem z jedynką

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...