Skocz do zawartości

[stery] wypadła dolna miska z ramy

Techniq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie - stwierdziłem, że zobaczę czy czasem nie mam piasku w sterach bo czasem mi coś skrzeczało. Razem z amortyzatorem wypadła dolna miska... co robić? Rama Cube Acid

Napisano

sęk w tym, że wchodzi bez oporów

I co z tego? Mi też przy demontażu amortyzatora stery czasem wypadają. Jeśli nie jest zabrudzone tak że nie ruszy to nie masz czy się przejmować tylko włożyć z powrotem i jeździć. Jeśli jest zabrudzone to wyczyść (np szejkując) nasmaruj i zamontuj.

Napisano

Skrzeczało bo pewnie coś za duży luz ma ta dolna miska sterów... Pytanie jak duży jest to luz i czy nie rozchodzi Ci się przypadkiem dolna część główki ramy? Można podłożyć cienki pasek blaszki od puszki po coli czy czymś innym :)

Napisano

nie ma luzu :D ale martwi mnie to, że miska sama z siebie wyleciała mi z ramy - w zasadzie przecierałem to szmatą i wyciągnąłem

Napisano

jesli masz te stery ze zdjecia to są tzw. zintegrowane których sie nie wprasowuje tylko wkłada reką 

są tam łozyska zamknięte tzw. maszynowe, jedyne ich czyszczenie to tylko z zewnątrz bez odtłuszczaczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...